Így irthatod a rusnya Facebook vírusokat I.

facebookA Facebookon nap mint nap lehet találkozni olyan alkalmazásokkal, melyek a felhasználók nevében posztolnak, és kéretlen üzeneteket jelenítenek meg az ismerőseik számára. Ezeket sokszor Facebook vírusoknak hívjuk, de valójában nem hagyományos kártevők, és a vírusirtó sem véd ellenük.

Ilyenek például a fertőzött vagy kártékony weboldalakra mutató linkek, amelyekkel a Facebook hírfalunkon találkozhatunk egy jópofa vagy éppen sokkoló tartalommal bíró bejegyzéssel, és többnyire nem lehet megállni, hogy ne kattintsunk rá.

A problémát az jelenti, hogy akár egy fertőzött weboldalra is juthatunk, amelyen keresztül különböző kódok töltődhetnek le a számítógépünkre. A webszűrővel rendelkező, frissített és jogtiszta vírusirtó szoftverek az ilyen jellegű fenyegetések ellen védelmet nyújtanak.
(Koránt sincs vége)

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hamburg okossá válna

ked máj 27 , 2014
A Hamburg és a Cisco között a napokban aláírt megállapodás értelmében hamarosan kísérleti projektek indulnak, többek között az okos forgalomirányítás, a közvilágítás és a lakossági szolgáltatások területén. A megegyezés keretében a Cisco hozzáférést biztosít Hamburg számára a vállalat által kidolgozott Smart+Connected Communities (S+CC) architektúrához is. A projektek megvalósításában és a […]
okosváros