Így hatolnak be a hackerek a biztonsági kamerarendszerekbe

kameraA Kaspersky Lab által folytatott biztonsági vizsgálat eredményeként elmondható, hogy a nagyvárosok videó megfigyelő rendszerei, amelyek az emberek védelmét hivatottak szolgálni a terroristákkal és a bűnözőkkel szemben, a rendszer konfigurációs hibái miatt rosszindulatú célokra is használhatók. A kutatás szerint a biztonsági kamerák egy úgynevezett mesh hálózathoz voltak csatlakoztatva- ez egy olyan speciális hálózat, amelyben egymáshoz kapcsolódó csomópontok találhatók, és amely az adatokat (jelen esetben videó jeleket) a vezérlő központba továbbítja. Lényege, hogy wifi hotspot vagy közvetlen vezetékes kapcsolat használata helyett a csomópontok az adatokat a legközelebbi csomóponthoz küldik, az pedig továbbítja egy másikhoz, végül pedig eljut az információ az irányító központba. Ha egy betolakodó a hálózaton belül akárcsak egy csomóponthoz képes csatlakozni, onnantól kezdve manipulálhatja az azon keresztül továbbított adatokat.

A kutatók által vizsgált esetben a kamerák hálózatában egyáltalán nem használtak titkosítást. A kutatók aArra a felfedezésre jutottak, hogy a titkosításhoz szükséges eszközök ugyan a rendelkezésükre állnak, de ezeket nem megfelelően használták. Ennek eredményeképpen egyszerű szöveges adatokat továbbítottak a hálózaton keresztül, amelyek mindenki számára elérhetők voltak, akik csatlakoztak a hálózathoz. A kutatók hamar felismerték, hogy ha elkészítik a hálózatban használt szoftver saját verzióját, ez elegendő ahhoz, hogy manipulálják a hálózaton keresztül szállított adatokat. Miután a laborban felépítették a hálózatot, képesek voltak bármely csomópontból érkező videójelek elfogására és módosítására, például ki tudták cserélni a kamerából származó igazi videót egy hamisra.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Három új tablet a Telenor kínálatában

csü jún 11 , 2015
Egy belépőszintű és két középkategóriás készülékkel bővül a Telenor táblagépeinek kínálata. Az Alcatel ONETOUCH Pixi 3 8.0 modellt már 5990 forintért lehet hazavinni a Telenor legnépszerűbb mobilnetes tarifájával, a Hipernet Mediummal, két év hűségvállalás mellett. A nyolccolos, HD-felbontású kijelzővel szerelt táblagép kivitele vékony, tömege pedig csupán 335 gramm. Belsejében kétmagos […]

És még ez is...