Így használhatók ki a rendszerfelügyeleti megoldások előnyei IV.

linux-windowsA Novell szakemberei szerint a modern rendszerfelügyeleti megoldások az alapvető célok mellett már jól használhatók a változások, illetve a sebezhetőségek követésére és feltárására, valamint a megfelelőség ellenőrzésére is. Nézzük mire is használhatók ezek az alkalmazások:

Mindent vonjuk felügyelet alá!
A Linux terjedése megállíthatatlan, egyre több vállalatnál alkalmazzák a nyílt forráskódú operációs rendszer valamelyik vállalati kiadását. Az egységes és egyszerű működtetés érdekében ezekre a megoldásokra is érdemes kiterjeszteni a rendszerfelügyeletet. Van olyan megoldás, amelynek segítségével hatékonyan, egyetlen konzolról felügyelhető minden egyes Linux szerver. Új szoftver kiválasztásánál érdemes azt is figyelembe venni, hogy képes legyen együttműködni a meglévő rendszerekkel. A legfejlettebb megoldások esetében ugyanis erre is lehetőség nyílik, jó esetben a linuxos rendszerfelügyelet integrálható a Microsoft rendszerfelügyeleti termékével is. A rendszerfelügyelet automatizálása és fejlesztése összességében nem csupán az üzleti szolgáltatások teljesítményét növeli, de javítja a biztonságot a teljes informatikai infrastruktúrában, miközben csökkenti az it-szakemberek leterheltségét, akik így fontosabb tevékenységekre fókuszálhatnak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Két év múlva is csak az összes mobiltelefon fele lesz okos

hét jún 23 , 2014
Az IDC piackutató előrejelzése szerint az értékesített okostelefonok számában további növekedés várható: 2017 végére 1,5 milliárdra nő a világszerte eladott okostelefonok száma, amely így addigra meghaladja majd az összesen értékesített mobiltelefonok számának felét.

Friss, ropogós