Idén visszaeshet a közepes méretű felvásárlások piaca

money-countingxVilágszerte 8111 kilátásba helyezett közepes méretű összeolvadási és felvásárlási (M&A) tranzakciót azonosított a BDO International, ami 14,5 százalékkal marad el a tavaly hasonló időszakban közzétett hasonló értéktől. Ezek jelentős része végül különféle okokból meghiúsul vagy csúszást szenved, ezért az idei év kilátásai jóval borúsabbak, mint a 2014-ben elért eredmény. Tavaly ugyanis 7 777 közepes méretű felvásárlási tranzakciót hajtottak végre, összesen 696 milliárd dollár értékben. Ez mennyiségben 25, míg értékben 16 százalékos növekedést jelentett 2013-hoz képest. A magántőke-alapú kivásárlások tavaly szintén évek óta nem látott mértéket értek el: összesen 995 ilyen tranzakciót bonyolítottak le a tavalyi évben, összesen több mint 116 milliárd dollár értékben.

A legjobb növekedési kilátásokkal az idei évben a TMT (technológia, média, telekommunikáció) szektor rendelkezik: a folyamatos innovációs nyomásnak való megfelelés egyik legjobb eszköze a felvásárlási tevékenység lehet. „A hazai piacon 2015-ben a pénzügyi és az energetikai szektorban várunk további jelentős aktivitást. Az idei év végére lejár a Jeremie-alapok forráskihelyezésre kiírt határideje, így a kisebb méretű kockázati tőkebefektetések területén is növekvő tranzakciószám és volumen várható a következő időszakban” – mondta Boross Ákos, a BDO Magyarország pénzügyi tanácsadási üzletágának ügyvezető partnere.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

A biztonsági kamerák visszanyalnak

csü márc 26 , 2015
Nemcsak otthonokban, de szállodákban, bankokban is megtalálhatók azok az internetre csatlakoztatható biztonsági kamerák, amelyek fölött az irányítás – egy magyar etikus hacker felfedezésének köszönhetően – könnyedén átvehető. A biztonsági rés világszerte százezer helyszínt érinthet, kihasználásával pedig az a furcsa helyzet áll elő, hogy helyettünk a betörők figyelnek meg minket, sőt […]

És még ez is...