Idén is jelentős növekedést vár a 4iG

4iGIdén is jelentős, húsz százalék feletti bevételnövekedésre készül a 4iG Nyrt., míg hosszabb távon tíz százalék körüli bővülést valószínűsítenek. Az informatikai társaság magas bázis mellett vár jelentős emelkedést, hiszen a tavalyi 57,3 milliárd forintos árbevétel 39 százalékos, az ötmilliárd forintos EBITDA (kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredmény) 24 százalékos növekedést jelentett éves alapon. Idén a teljesített értékesítéseken felül április közepén már több mint 31,7 milliárd forint szerződésállománnyal rendelkeztek, az év egészére 79,8 milliárd forint bevétellel számolnak. A következő két-három évben évente nyolc-tíz százalékos EBITDA-ráta elérését jelezték a prezentációban.

A 4iG a beszámoló szerint nem csupán a magyar informatikai piacon tör vezető szerepre a következő években, de régiós szinten is meghatározó technológiai vállalat lenne. A tavalyi stratégiát a felvásárlások határozták meg, a külföldi terjeszkedésben idén várnak áttörést. Szintén erre az évre tűzték ki azt a célt, hogy a kijelölt stratégiai területeiken erősödjenek. 2024-ig szóló előrejelzésük szerint az informatikai piac belföldön évente 3,5 százalékkal bővülhet. A magyar kisvállalkozások jelentős része sokáig elhanyagolta a digitalizációt, de járvány felértékelte az informatikai megoldásokat. Nemzetközi tapasztalatok alapján a mesterséges intelligenciát főképp az ügyfélszolgálat hasznosíthatja, míg az internethez kapcsolódó intelligens eszközök (IoT) termelési, közüzemi, mezőgazdasági, logisztikai felhasználásban terjedhetnek – írták.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kriptovaluta-csalással gyanúsítanak egy 27 éves férfit

vas máj 9 , 2021
Információs rendszer felhasználásával elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás miatt indított eljárást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda egy dunakeszi férfival szemben, aki kriptovaluta-csalással okozott 53 millió forint kárt egy magyar fejlesztésű vállalkozásnak. A 27 éves férfi hibát fedezett fel egy ethereum-blokklánc alapú, magyar fejlesztésű kriptovaluta működésében. A hiba kihasználásával […]
Bitcoin

És még ez is...