Idén egy százalékkal zsugorodik a kínai pc-piac

kínai DOSBoxIdén egy százalékkal zsugorodhat a személyi számítógépek (asztali számítógép, notebook és munkaállomások) kínai piaca, ám jövőre 12 százalékos növekedés várható.

A szingapúri Canalys iparági kutatócég szerint, miközben a globális piac növekedési pályára állt az első negyedévben, addig Kínában 12 százalékkal estek a kiszállítások. A Canalys azzal számol, hogy az asztali számítógépek kínai kiszállítása várhatóan jól alakul az idén, tíz százalékkal nőhet, mert élénkül a kereslet a nagy állami vállalatok és a helyi önkormányzatok részéről, de a notebookok kiszállítása öt százalékkal is eshet 2024-ben, mert a vásárlók továbbra is óvatosak a rövid távú kiadásokban.

Az idei első negyedévben 7,946 millió asztali számítógépet és notebookot szállítottak ki Kínában, tizenkét százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbi 9,055 milliónál. A legnagyobb piaci részesedése a Lenovónak volt, harmincnégy százalékos, 2,728 millió kiszállított készülékkel. A második a Huawei volt 956 ezres kiszállítással, tizenkét százalékos piaci részesedéssel. A harmadik helyen a HP állt kilenc százalékos piaci részesedéssel és 690 ezer kiszállítással.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Google Ads - a hirdetések jackpotja

ked jún 25 , 2024
Egy vállalkozás életében a kezdetektől fogva törődni kell a hirdetésekkel. Marketing nélkül észrevenni és megismerni sem fogják az emberek az általad nyújtott termékeket és szolgáltatásokat. Sokféle felületen van lehetőség a reklámozásra, akár közösségi média platformokon, szórólapokkal, plakátokkal, molinóval stb. A legátfogóbb lefedettség azonban a Google által érhető el, hiszen az […]
funnelflow.hu

És még ez is...