Idén csökkenhetnek a félvezető-eladások a világon

félvezető, chipIdén a félvezetők globális értékesítése 4,1 százalékkal csökkenhet a tavalyi 4,4 százalékos növekedés után.

A World Semiconductor Trade Statistics (WSTS), a félvezetők nemzetközi kereskedelmével foglalkozó statisztikai intézet előrejelzése szerint idén várhatóan mintegy 557 milliárd dollár értékben adnak el félvezetőket világszerte, szemben a tavalyi – még nem végleges adatnak számító – több mint 580 milliárd dollár után. 2021-ben az eladások növekedési üteme egy évtizede a legmagasabb, 26,2 százalék volt.

A WSTS előrejelzése szerint az idei esést különösen az ázsiai és csendes-óceáni térségbe irányuló szállítások 7,5 százalékos csökkenése okozza majd, Japán nélkül. Eközben a többi régióban mérsékelt lesz a növekedés: Észak- és Dél-Amerikában 0,8 százalék, Európában és Japánban egyaránt 0,4 százalék. A WSTS szerint az eladások csökkenését a magas infláció és a végfelhasználói kereslet gyengülése okozza idén.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Minden, amit az inflációkövető díjkorrekcióról tudni érdemes

ked jan 17 , 2023
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) azt javasolja az előfizetőknek, hogy kísérjék figyelemmel a szolgáltatók szerződésmódosításra vonatkozó értesítéseit, és ha a megváltozott feltételeket nem fogadják el, a jogszabály szerinti határidőn belül élhetnek a felmondási joggal. Egyre gyakoribbá válnak az olyan szerződési feltételek is, amelyek alapján a díjemelés automatikusan, az […]
szerződés, aláírás

És még ez is...