Idén 270 ezer háztartást fedne le a Magyar Telekom

Magyar Telekom: idén 270 ezer háztartás szélessávú lefedése a cél, ennek egynegyede uniós források támogatásával valósulhat meg.

A Magyar Telekom hálózatfejlesztésének eredményeképpen két év alatt újabb egymillió háztartásba jutott el a szupergyors vezetékes internet. Így már több mint 2,8 millió háztartásban elérhető a legalább 30 Mbps sebességű vezetékes szolgáltatás a Magyar Telekom hálózatán. Közel 700 ezer háztartásban gigabit-képes optikai hálózat áll rendelkezésre. Idén is folytatódik a hálózatfejlesztés: 2017-ben 270 ezer háztartás lefedése a cél, amelynek a zöme már gigabit-képes optikai hálózattal valósul meg.

A saját erős fejlesztések mellett új lendületet ad, hogy a vállalat a digitális hálózatok országos fejlesztésére kiírt pályázat első két körében 46 járásra vonatkozóan 12,2 milliárd forintnyi európai uniós forrást nyert el csoportszinten legalább 30 Mbps sebességű vezetékes hálózat fejlesztésére. Az idei célkitűzés egynegyedét már ezek az uniós pályázati projektek adják. A tavaly őszi eredményhirdetést követően azonnal elindultak és időarányosan jól haladnak az európai uniós támogatással megvalósuló hálózatépítések előkészületei: folyik a projektek kiviteli tervezése, sőt van már kivitelezési fázisban lévő projekt is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

GVH: 600 milliós gigabüntetés a Magyar Telekomnak

csü jan 19 , 2017
Jogsértő összehasonlító reklámok miatt 600 millió forint bírságot szabott ki a Magyar Telekomra a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A GVH közleménye szerint a Magyar Telekom Nyrt. 2014 októbere és 2015 júniusa között megjelent reklámjaiban nem tárgyilagosan vetette össze saját és versenytársai 4G mobilinternet-hálózatainak nagyságát. A versenyhivatal álláspontja szerint a “legnagyobb 4G […]
Forint

Friss, ropogós