Idén 25-27 milliárdot költhetünk játékokra karácsonykor

karácsony ünnepeBecslések szerint az éves magyar játékpiaci forgalom meghaladhatja az ötvenmilliárd forintot, aminek fele, 25-27 milliárd forint a karácsonyt megelőző másfél hónapban realizálódik.

A játékpiac legerősebb időszaka minden évben a karácsonyhoz köthető, így az év végi ünnepi szezonban a legmagasabbak a kosárértékek. Idén átlagosan 11 ezer forintos online és 8800 forintos hagyományos áruházi vásárlásokat várnak a piacot ismerő szakemberek. Ezt alátámasztja egy friss kutatás is: idén a szülők fele több mint tízezer forintot tervez költeni, negyven százaléka pedig öt és tízezer forint közötti összeget szán gyerekenként a karácsonyi ajándékra. Adataik szerint mikulásra a szülők közel fele 2000 forint feletti, 26,5 százaléka 1500-2000 forint közötti, 16,5 százaléka 1000-1500 forint értékben vásárol ajándékot, 9 százalék kevesebb mint ezer forintot költ. Idén leginkább édességet (47 százalék) és játékot (44 százalék) kapnak a gyerekek, a később beváltható élményutalványok és a zsebpénz nem jellemző. Az előző éveknek megfelelően tovább nő az online vásárlások, és a mobilról érkező tranzakciók száma is, mindkettő a duplájára nőtt 2019 azonos időszakához képest. A felmérésben részt vevők 67 százaléka fog interneten ajándékot vásárolni. Idén jellemzően két-három különböző meglepetést találnak majd a gyerekek a fa alatt, a legnépszerűbb játékkategóriák pedig a kreatív, fejlesztő játékok, a társasjátékok és az örök klasszikus Lego készletek lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

5G: az Ericsson több mint 800 milliárd forinttal kecsegtet

hét dec 7 , 2020
ShareTweetPinShareA következő években nettó 826 milliárd forinttal járulhat hozzá a magyar gazdasághoz az 5G technológia, amivel jelentősen támogatja a koronavírus-válság utáni újjáépítést is – derül ki az Ericsson megrendelésére készült kutatásból. Az elemzés alapján az okos vidék területcsoporton belül 109,1 milliárd forintos befektetésből több mint ötszörös megtérüléssel 585,4 milliárd forintos […]
Forint

És még ez is...