IDC konferencia: minden, amit az IoT-ről tudni szeretnél

IoTElemzők szerint elérkezett az „Internet of Things” (IoT) kora, amely gyökeresen átformálhatja az üzleti világot és a társadalmat. Az IoT révén a vállalatok – egyéb lényeges előnyök mellett – továbbfejleszthetik működésüket, valós idejű felismerésekhez juthatnak, fokozhatják hatékonyságukat, új üzleti modelleket dolgozhatnak ki és innovatív szolgáltatásokat nyújthatnak. Az IoT iparág növekedését azonban bizonyos kihívások visszafogják, pl. biztonsági és adatvédelmi kérdések, a szabványosítás és a szakértelem hiánya. Az IoT-ben rejlő lehetőségekről folytatott eszmecsere élénkülésére reagálva az IDC konferenciasorozatot indít, hogy segítsen eloszlatni az ökoszisztéma szereplőinek aggodalmait és kidolgozni a kapcsolódó stratégiákat. A konferenciasorozat foglalkozik az iparág helyi, regionális és globális állapotával, fejlődésével, kihívásaival és kilátásaival. A leginnovatívabb vállalatoktól felkért előadók megosztják tapasztalataikat és véleményüket az IoT bevezetésével, a konkrét területek fejlesztésével és a jövőbeni iparági trendekkel kapcsolatban.

A konferencia betekintést nyújt az érintett vertikális piacok meglévő és új alkalmazási területeibe, és bemutatja például, hogyan lehet átformálni az ügyfélélményt és versenyelőnyhöz jutni az IoT segítségével, miként lehet megbirkózni a működési technológiák és az informatika konvergenciájában rejlő kihívásokkal. A konferencia előadói foglalkoznak az IoT adatok nagy mennyiségében, gyors változásában és változatosságában rejlő nehézségekkel, a Big Data szerepével, valamint az adatfeldolgozás és az analitika új irányaival. Az IDC kerekasztal-beszélgetésein a résztvevők megismerkedhetnek az egyes vertikumok meghatározó szereplőivel: a szállítókkal, a szolgáltatókkal, a hatóságok és kormányhivatalok képviselőivel, a befektetőkkel, és igény esetén akár négyszemközt is megvitathatják a szakértőkkel a fontos témákat.

A június negyedikén sorra kerülő IDC Internet of Things Konferencián előad Tóth László, az IDC Magyarország mobil megoldások elemzője, Bátorfi Péter, az IVSZ IoT munkacsoportjának vezetője, Vitézy Dávid, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium miniszteri biztosa, Király István, a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati szolgáltatások üzletág vezérigazgató-helyettese, Strausz György, a General Motors dél-kelet európai régiójának informatikai igazgatója, Élő Gábor, a Széchenyi István Egyetem docense, és Tóth Zoltán, a Telenor Magyarország Zrt. értékesítési vezetője. A konferencián három témában szerveznek kerekasztal-beszélgetést. Az Új szolgáltatások, termékek és üzleti modellek – az üzlet kiterjesztése IoT alapokon című beszélgetés moderátora: Strausz György lesz, a Kialakulóbanlévő ökoszisztéma
moderátora Vityi Péter, az IVSz alelnöke lesz, az Okos jövőkoncepciók című kerekasztal-beszélgetés moderátora pedig Pete Gábor,a Vodafone Magyarország Zrt. vállalati megoldások értékesítési vezetője lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ajándékhegyek járnak a Lumia 640-hez

pén máj 22 , 2015
Megérkezett a Telenorhoz a Microsoft új Lumia 640 okostelefonja. A leggyorsabb Hipernet kihasználására is képes készüléket választók egy évig ingyenes Office 365 hozzáférést kapnak. A számítógépről, táblagépről és okostelefonról is elérhető szoftvercsomagot gigantikus, egy terabájt felhőtárhely egészít ki, szintén ajándékba a Lumia 640-t választóknak. A relatíve olcsó, középkategóriába szánt készülék […]

És még ez is...