ICPC verseny végeredmény: ELTE, ELTE, ELTE

ICPCA legrégebbi és legnagyobb nemzetközi programozói verseny, az International Collegiate Programming Contest (ICPC) magyarországi fordulóján a dobogó mindhárom fokára az ELTE hallgatóiból álló csapatok állhattak fel. Ők vesznek majd részt a novemberi ljubljanai regionális döntőben.

A hazai egyetemek hallgatóiból álló háromfős csapatoknak öt órájuk volt arra, hogy az összesen tizenhárom, algoritmizálási problémát tartalmazó feladatsorból minél többet megoldjanak. A versenyen nagy szerep jut a csapatmunkának és a kommunikációnak, mivel csapatonként mindössze egyetlen munkaállomás áll a versenyzők rendelkezésére a megoldások implementálásához.

A megmérettetésen összesen 36 csapat indult a BME, az ELTE és az SZTE képviseletében. A dobogó mindhárom fokára az ELTE csapatai állhattak fel: a PirosPaPrika (Gyimesi Péter, Szente Péter, Varga Péter) és a Hungary Team (Busa Máté, Deák Bence, Gáspár Attila) egyaránt 12 feladatot oldott meg, köztük a jobb időeredmény döntött az előbbi csapat javára. A bronzérmet az elsőévesekből álló Árvíztűrő Tükörfúrógép (Csizmadia Miklós, Dékány Csaba, Makrai-Kis Balázs) szerezte meg. Ez a három csapat képviselheti az ELTE-t a verseny közép-európai regionális fordulójában, mely hagyományosan az ICPC versenyek egyik legerősebb etapjának számít.

A versenynek az ELTE Informatikai Kar adott otthont, a szervezésért, a feladatsor összeállításáért és a technikai lebonyolításért Nikházy László, Németh Zsolt és Noszály Áron feleltek. A részletes eredmények és a kitűzött feladatok megtekinthetők itt.

Szerettük volna megtudni, hogy miért csak három egyetemről indultak csapatok. Hol volt az informatika területén nagyon erős veszprémi Pannon egyetem? Miért nem indult a Miskolci és a Debreceni egyetem? Amint választ kapunk, kiegészítjük a cikket. -szerk-

Megkaptuk a szervezők válaszát: Ezen az erős nemzetközi versenyen Magyarország négy “erős” egyeteme szokott indulni: ELTE, BME, Debrecen és Szeged, mert más egyetemek esélytelenek. Ez a közép-európai forduló (november vége, Szlovénia) válogatóversenye volt, a debreceniek külön rendeztek maguknak (más feladatokkal) válogatóversenyt, azért nincsenek ebben a listában.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Ma még lehet jelentkezni a CanSat műholdépítő versenyre

hét okt 31 , 2022
Ma még várják a szervezők a középiskolás diákok jelentkezését a CanSat műholdépítő verseny magyar fordulójára, amelyen a csapatoknak egy üditőitalos-doboz méretű műholdutánzatot kell elkészíteniük. A CanSat célja a fiatalok érdeklődésének felkeltése az űrkutatás és az űripar iránt. A versenyt az Európai Űrügynökség (ESA) azzal a céllal hirdeti meg minden évben, […]
szputnyik