Húsz eMagyarország Pont korszerűsíthet

forintEredményesen zárult a meglévő, többfunkciós megyei eMagyarország Pontok támogatására szeptemberben kiírt, húszmillió forintos keretösszegű pályázat. A felhívásra a fővárosból és mind a 19 megyéből összesen 65 szervezet jelentkezett. A húsz nyertes között települési önkormányzatok, művelődési intézmények, könyvtárak és helyi non-profit egyesületek egyaránt megtalálhatók. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium szakmai felügyelete alatt működő Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet (NIIFI) keretében működő eMagyarország Centrum 2014. szeptember 22-én írta ki pályázatát. A Bíráló Bizottság a formai ellenőrzés után a közelmúltban összeült és meghozta döntését a húsz nyertesről (tételes listájuk a csatolt táblázatban olvasható).

A pályázaton sikeresen szereplő eMagyarország Pontok egyenként legfeljebb egymillió forint vissza nem térítendő támogatást kapnak. Az elnyert forrás ingyenes ismeretterjesztő előadások, helyszíni látogatások megszervezésére, a feladatellátáshoz szükséges informatikai eszközök (pl. asztali számítógép, notebook, tablet és alkatrészeik) beszerzésére fordítható. A pályázati támogatás az eMagyarország Pontok szolgáltatási színvonalának növelését, az információs társadalom és tudásalapú gazdaság fejlesztését, a digitális készségek népszerűsítését szolgálja — áll a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztályának közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fizesd okostelefonnal a helyszíni bírságot!

hét nov 17 , 2014
Egy okostelefonra írt alkalmazás segítségével mostantól akár a helyszínen is kifizethetik a bírságot a közúti szabálysértésért megbüntetett sofőrök, Romániában. Az alkalmazás a legtöbb ilyen jellegű készülékre letölthető. A gépkocsivezetők számára ez a lehetőség azért előnyös, mivel így 48 órán belül törleszthető a bírság, amikor csak annak felét kell átutalni a […]
okostelefon

Friss, ropogós