Hupilila lesz a Romtelecom

telekomTelecom nevet viselheti szeptembertől a Romtelecom volt román állami távközlési vállalat, amelynek igazgatótanácsa döntött már az arculatváltásról, a végleges döntést a részvényeseknek kell meghozniuk – közölte csütörtökön a Mediafax hírügynökség. A Romtelecomhoz közel álló forrásokra hivatkozva a hírügynökség úgy tudja, az arculatváltás a Romtelecom többségi részvényeit birtokló görög OTE fő részvényesének, a Deutsche Telekomnak a döntése. A németek a romániai Romtelecomot, valamint a mobiltelefon-szolgáltatást biztosító Cosmotét a német szolgáltató „T” márkaneve alá akarják vonni, s ezáltal új arculatot adnak nekik. A hírügynökség szerint a Romtelecom szolgáltatásai T-Home név alatt futhatnak, a Cosmote pedig a T-Mobile nevet viseli majd.

A Romtelecom és a Cosmote Románia árbevétele tavaly elérte az 1,1 milliárd eurót, ebből 609,5 millió euró volt a Romtelecomé. Az OTE 1998-ban 675 millió dollárt fizetett a Romtelecom 35 százalékáért, majd 2003-ban többségi tulajdonossá vált. Jelenleg a vállalat részvényeinek 54,01 százalékát birtokolja a görög szolgáltató, a román állam 45,99 százalékos pakettel rendelkezik, amit év végéig el akar adni. Az OTE-csoporthoz tartozó Cosmote 2005-ben vásárolta meg a román CosmoRom állami mobiltársaság 70 százalékát, és indította újra a céget Cosmote név alatt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobilalkalmazás diákhiteleseknek

pén márc 14 , 2014
ShareTweetPinShareOkostelefonokra és táblagépekre is ingyenesen letölthető alkalmazást fejlesztett ki a Diákhitel Központ, amellyel a Diákhitel Direkt szerződéssel rendelkező hallgatók bármikor lekérdezhetik egyenlegüket, hozzáférhetnek üzeneteikhez vagy tájékozódhatnak a hallgatói hitellel kapcsolatos aktualitásokról is. A központ MTI-hez kedden eljuttatott közleménye szerint az alkalmazás Android és iOS operációs rendszerekkel ellátott mobileszközökre ingyenesen letölthető. […]
okostelefon

És még ez is...