Hülye tanács: gondolkodj, mielőtt kattintasz!

yAz Európai Unió Hálózat-és Információbiztonsági Ügynöksége (ENISA) immáron nyolcadik alkalommal rendezi meg az Európai Kiberbiztonsági Hónap (ECSM) elnevezésű kampányát.

Az it-biztonsági és kiberbiztonsági tudatosítást előtérbe helyező és azt célként meghatározó kampány idei mottója: “Think Before U Click”, #ThinkB4UClick, az-az Gondolkodj, mielőtt kattintasz!”. A programsorozat nemzeti szintű koordinációját a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézete látja el. A kiberfenyegetésekre való felkészülés és azok beazonosítása érdekében idén ismét két fő témakörre koncentrál a Kiberhónap, különös tekintettel a digitalizálódásra, ami a COVID-19 járvány következtében felgyorsult. Október 1-16. között az „Online visszaélések” kerülnek a fókuszba, amely téma a jelenlegi potenciális kiberfenyegetésekbe nyújt betekintést, segítve ezzel a hétköznapi emberek és vállalkozások kockázatcsökkentését.

Az e témában megrendezésre kerülő tevékenységek leginkább az adathalászatra, az üzleti e-maileket érintő csalásokra és az online vásárlási átverésekre fókuszálnak. A kulcsüzenet lényege a felhasználók tudatosságának növelése az online visszaélések területén, üzleti és magán tevékenységek során egyaránt. Október 17-31. között a „Digitális Készségek” témája kerül a középpontba, ami magába foglal minden oktatási tevékenységet, melynek célja az emberek internet biztonsággal kapcsolatos tájékoztatása. Az új, magas szinten összekapcsolt világ megköveteli az állampolgárok készségeinek tudatosítását ahhoz, hogy lépést tudjanak tartani a változásokkal és az online térben is biztonságban legyenek. A kulcsüzenet pedig a kiberhigiéniai készségek fontossága és a jó online gyakorlatok megalapozása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ha már megszűntetni nem lehet. most már legalább online is nyomon követhető

hét okt 5 , 2020
Új zajmonitorrendszert és járatkövető alkalmazást fejlesztett ki a Budapest Airport, így már az interneten is nyomon lehet követni a repülőtéri zajszennyezést. A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér üzemeltetőjének közleménye szerint hat állandó helyszínen telepítettek hitelesített zajmérő műszereket, az adatokat pedig – az aktuális forgalmi helyzettel együtt – a zajmonitor-alkalmazás honlapján […]
zajtérkép

Friss, ropogós