Hulladékgyűjtésben is erősek a magyar diákok

telefonokKilencezer mobiltelefon és közel 23 ezer kilogramm elem hasznosulhat újra a magyar diákoknak köszönhetően.

Összesen 183 iskola vett részt az Emberi Erőforrások Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Telenor Magyarország támogatásával indult „Gyűjtsvelem” használt mobiltelefon, e-kütyü és elemgyűjtő bajnokságon. A diákok április közepe és május vége között több mint kilencezer mobiltelefont és e-kütyüt, valamint közel 23 ezer kilogramm elemet gyűjtöttek újrahasznosítási célból. Az idei verseny legaktívabb egyéni versenyzője, egy békéscsabai diák, aki egymaga több mint ezer (összesen 1018) mobiltelefont és e-kütyüt gyűjtött. A második helyezést (686 készülékkel) szintén egy békéscsabai diák érte el, míg a harmadik helyen (654 darab készülékkel) egy pécsi diáklány végzett. A legaktívabb iskola címét a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Telephelye nyerte, ahol a diákok összesen 1758 darab mobilt és e-kütyüt gyűjtöttek. Ők az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásának köszönhetően ősszel egy elem újrahasznosító telepre is ellátogathatnak. A második helyen a pécsi Deák Ferenc Gimnázium és Általános Iskola, míg a harmadik helyen a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola végzett; ők összesen több mint 1300 darab e-hulladékot gyűjtöttek.

Az egyéni toplista dobogós helyezettjei – veszprémi, békéscsabai is mogyoródi diákok – egyenként is több mint ezer, együtt pedig összesen több mint négyezer kilogramm elemet gyűjtöttek a verseny ideje alatt. Az iskolák közötti versenyen szinte fej-fej mellett végeztek Fejér, Veszprém és Békés megyei csapatok. A legtöbb elemet, 1480 kilogrammot, a Bicskei Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola gyűjtötte, a második helyezést 1437 kilogrammal a Veszprémi Rózsa Úti Általános Iskola érte el, míg a dobogó harmadik fokára ugyancsak a békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola Telephelye állhatott fel, akik 1433 kilogrammot gyűjtöttek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Kína nem hagyja, hogy a fejére nőjenek a technológiai óriásvállalatok

ked júl 6 , 2021
Az amerikai tőzsdén nemrégiben jegyzett Boss Zhipin nevű internetes állásközvetítő társaság ellen indított vizsgálatot a kínai kiberbiztonsági hatóság adat- és nemzetbiztonsági aggályokra hivatkozva. A vizsgálat célja az adatbiztonsági kockázatok kiszűrése, illetve a nemzetbizonság védelme. A vizsgálatról szóló bejelentés néhány órával azt követően látott napvilágot, hogy a kiberbiztonsági felügyelet elrendelte a […]
Boss Zhipin

És még ez is...