Huawei: magyar fiatalok tanulmányúton Kínában

huaweiA napokban megkezdődött Pekingben a “Távközlési magvak a jövőnek” tanulmányút, amelynek keretében tizenegy magyarországi egyetemi hallgató és oktató tanulmányozhatja két héten keresztül a legfejlettebb távközlési technológiákat, ezen belül a következő generációs – LTE és 5G – mobilhálózatokat a Huawei negyvenezer főt foglalkoztató shenzheni központjában. A fiatalok a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemről (BME), a győri Széchenyi István Egyetemről (SZE) és a Budapesti Corvinus Egyetemről kerültek be a programba. A program a Huawei gyakorlatorientált tehetséggondozó képzése, amelynek célja, hogy az informatika oktatás során tanultak és az iparban szükséges gyakorlati tudás között lévő távolságot áthidalja.

„A tehetség és a tudás az ipar fejlődésének egyik mozgatórugója. Különösen igaz ez az információtechnológia területére, amelynek fejlesztései folyamatosan változásokat hoznak az üzleti modellekben és a fogyasztói elvárásokban egyaránt. Ezért van égető szükség olyan szakemberekre, akik ezeket kihívásokat kezelni tudják és versenyképes tudással mozognak otthonosan az oktatásban, az iparban és a mindennapokban egyaránt” – mondta Bin Yun Song, a Huawei Technologies Hungary ügyvezető igazgatója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nokia-Microsoft- Komárom: game over

csü júl 17 , 2014
A cégvezetés, az érdekképviselet jelenlétében ma délután bejelentette a munkavállalóknak a Nokia Komárom Kft. novemberig megvalósuló bezárását – mondta László Zoltán, a cég helyi Vasas szakszervezeti alapszervezetének vezetője, és egyben az üzemi tanács elnöke az MTI-nek. A dolgozóknak járó juttatásokról július 28-án kezdik meg az egyeztető tárgyalásokat – tette hozzá.

Friss, ropogós