HP ünnep kérdőjelekkel


Elkészült a 2,5 milliomodik HP LTO szalagos meghajtó. A 6,25 TB tárhelyű adatmentő készüléket kizárólag Magyarországon gyártják, innen exportálják a világ minden tájára. A HP LTO 6 (Linear Tape Open) szalagos meghajtó a legújabb generációs, adatmentéshez, archiváláshoz szükséges hardver. A szalagos meghajtó gyártását 2002-ben az Egyesült Királyságból, Bristolból költöztették Magyarországra, azóta kizárólag Magyarországon gyártják. Innen valósul meg a közel 99 százalékos nemzetközi export a HP partnerek, valamint a disztribúciós központok felé, így minden, a világon eladott HP LTO szalagos meghajtó Magyarországról származik. A 2,5 milliomodik meghajtó elkészülését Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár, és Gonda Gábor, a HP Magyarország Kft. vezérigazgatója közösen ünnepelték.

Vélemény: az ünnepi hangulatot beárnyékolhatta volna -már, ha szó esik róla-, hogy a szalagos egységek forgalma a világpiacon néhány év alatt drasztikusan, közel a felére csökkent le (lásd grafikon). Ez a magyarországi gyártás jövőjét is meg fogja kérdőjelezni hamarosan. Sajnos. (-szerk-)

tape_2012Forrás: Santa Clara Consulting Group

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Öt év vas néz ki a mobilalkalmazás-hamisítóknak

vas febr 2 , 2014
Elindult az első olyan eljárás, amelyben okostelefonokra készült alkalmazások hamisítóit perli az USA Igazságügyi Minisztériuma. A négy vádlott mindegyike akár ötéves börtönbüntetést is kaphat. A 21 és 38 év közötti vádlottak ellen Észak-Georgiában nyújtottak be vádemelés iránti kérelmet. Bűnszövetségben elkövetett szerzőijog-sértés miatt folyik majd ellenük eljárás. A vádlottak együttműködtek Android […]
börtön

Friss, ropogós