Hoppá! Osztalékot fizet a Magyar Telekom

ChristopherMattheisenA Magyar Telekom Nyrt. keddi éves rendes közgyűlése megszavazta a törzsrészvényenkénti 15 forintos osztalékot, amelyet az igazgatóság javasolt. A társaság a 15,635 milliárd forint osztalékot a magyar számviteli törvény szerinti 2015. évi 20,393 milliárd forint nettó eredményéből fizeti ki, a fennmaradó 4,757 milliárd forintot pedig eredménytartalékba helyezi. Az osztalék kifizetésének első napja május 25., a tulajdonosi megfeleltetés fordulónapja május 13.

A nemzetközi pénzügyi beszámolási standardok (IFRS) szerinti konszolidált éves jelentést a közgyűlés 1207 milliárd forint mérlegfőösszeggel és 31,547 milliárd forint adózott eredménnyel hagyta jóvá. A csoport konszolidált árbevétele tavaly 656,34 milliárd forint volt a 2014. évi 626,45 milliárd forint után. Christopher Mattheisen, a társaság vezérigazgatója az igazgatóság jelentését ismertetve kifejtette: a vállalat a 2015-ös üzleti évben kiválóan teljesített az összes fontos piaci szegmensben, növelte részesedését mind a mobil-, mind pedig a vezetékes internet piacán.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Távközlési csalás: tajvaniakat toloncolnak ki

sze ápr 13 , 2016
Újabb tajvani állampolgárokat toloncoltak ki kedden Kenyából a Kínai Népköztársaságba, miután előző nap Tajpej Nairobinál és Pekingnél is hevesen tiltakozott nyolc állampolgárának Pekingbe szállítása miatt. Tajpejben közölték: követeket menesztenek Pekingbe, hogy megoldást találjanak a helyzetre. Helyi sajtójelentések szerint a korábbi nyolc ember után 37 további tajvanit tettek fel Nairobiban a […]

Friss, ropogós