Holland hírszerzés: egyre növekszik a számítógépes támadások száma és összetettsége

Az elmúlt évben Európa-szerte jelentősen növekedett az online kémkedés, a digitális úton terjesztett manipulatív politikai kísérletek és egyéb számítógépes támadások száma, bonyolultsága és jellege – közölte a holland hírszerző szolgálat (AIVD).

A holland jelentés a kémkedés útján szerzett politikai jellegű információkat számítógépes úton halászó hatalmak között kiemelte Oroszországot és Kínát, amely országok az elmúlt évben főként döntéshozatali folyamatok és egyes országok közvéleményének rejtett befolyásolása terén, gyakran hamis hírek terjesztésével fejtették ki tevékenységüket. Mint elmondták, az online kémkedés eszközeit európai multinacionális vállalatok, kutatóintézetek, az energiaszektor, és egyéb csúcstechnológiával foglalkozó, valamint a vegyipar területén tevékenykedő cégek megfigyelésére is alkalmazták. A behatolók a gazdasági szektor nagy értékű és bizalmas információinak terabájtjait lopták el – emelték ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jelentősen nőtt a félvezetők eladása januárban

szo márc 10 , 2018
Januárban 22,7 százalékkal nőtt a félvezetők globális eladása éves összevetésben – közölte a félvezetők gyártóit tömörítő szövetség (SIA). Az év első hónapjában 37,6 milliárd dollár értékben értékesítettek chipeket világszerte, ami minden idők legjobb januári eladási adata. A félvezetők januári eladása Észak- és Dél-Amerikában 40,6 százalékkal, Európában 19,9 százalékkal, a Kína […]
dióda

Friss, ropogós