Hogymikvannak: átcsábította a Sony egyik kulcsemberét a SoftBank

mobilA japán SoftBank telekommunikációs vállalathoz ment át a Sony vállalat Xperia okostelefon-családjának fejlesztéséért felelős kreatív igazgató, Kurozumi Kicsiró – írta a Financial Times nyomán az MTI. Kurozumi szeptemberben hagyta ott a Sonyt, és a SoftBank mostani bejelentése szerint előző munkaköréhez hasonló pozíciót tölte be náluk, azaz okostelefonok fejlesztésén dolgozik. A Sony tájékoztatása szerint Kurozumi személyes döntése volt a távozás, nem kapcsolódik ahhoz, hogy a Sony éppen felülvizsgálja vállalati stratégiáját a mobileszközök piacán.

Elemzők szerint gondban van a Sony, a fejlődő gazdaságú országok piacain a vártnál gyengébb eredményeket ért el, a vállalat többször jelezte, hogy csökkenti várható negyedéves nyereségét, illetve a 2014-re tervezett okostelefon-eladások számát is tovább módosíthatják lefelé. A Sony júliusi közlése szerint a mostani pénzügyi évben 43 millió darab okostelefont szeretnének eladni, pedig a pénzügyi év elején még 50 millió darabos eladási célszámot említettek. A Financial Times írása szerint a Sony Xperia-telefonjai nem lettek igazán népszerűek az Egyesült Államokban, míg Kínában nem bírták az árversenyt a rivális cégek termékeivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Két telefont is zsákmányolt a fekete inges tolvaj

ked okt 28 , 2014
Egyből két mobiltelefont vitt el a férfi, akit a III. kerületi rendőrök keresnek. A rendelkezésre álló adatok szerint az eddig ismeretlen tettes 2014. október 1-jén 16 óra 50 perc körüli időben egy Budapest III. kerületi tanintézetből eltulajdonított két mobiltelefont. Az elkövetőről, mint fent látszik, már-már értékelhető fényképfelvétel áll rendelkezésre. A […]
tolvaj

És még ez is...