Hiventures 37 milliárd forintból hetet az itc területén kell befektetni

A nyolc hónapja létrehozott Hiventures kockázatitőke alapkezelő tervei szerint három-öt év elteltével, mintegy harminc százalékos éves hozammal lép ki befektetéseiből, az általa megvett startup cégekből – nyilatkozta Kisgergely Kornél vezérigazgató. A Hiventures a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) százszázalékos tulajdonában lévő leányvállalat, az MFB csoport tagja, a következő években 57 milliárd forintot akar kihelyezni kockázati tőkebefektetések formájában, így méretében és szerepét tekintve is Kelet-Közép-Európa egyik legnagyobb kockázatitőke alapkezelő vállalkozása. Feladata az értékteremtő hazai startup-ökoszisztéma kialakítása – tette hozzá.

Kisgergely elmondta, a cég két alapot kezel, az egyiket a magyar állam finanszírozza, ez húszmilliárd forintos összeggel rendelkezik, a másik egy uniós alap, amely 37 milliárd forinttal gazdálkodik. A két alap együttesen 57 milliárd forint összegű befektetéssel tudja támogatni a magyar startup vállalkozásokat – hangsúlyozta. A Hiventuresnek nincsenek preferált ágazatai, de a 37 milliárd forintos uniós alapból hétmilliárd forintot az információtechnológia-kommunikáció (itc) területén kell befektetni. Ezzel együtt a szoftveres megoldások adják a tőkebefektetésért pályázók döntő részét – fűzte hozzá.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Meg fogsz döbbenni: a világ informatikája számokban XLIX.

sze dec 20 , 2017
A Sanmina-SCI bevételének kétharmada a járművek elektronikai alkatrészeinek gyártásából származik. Előrejelzésük szerint 2020-ra egy autó értékének 60 százalékát az elektronika adja majd. Az Oracle felmérése szerint az online vásárlók 35 százaléka örülne, ha drónokkal vagy vezető nélküli autókkal szinte valós időben kapnák kézhez megrendelt termékeiket, 43 százaléka rendkívül örülne, ha […]
visszaszámolás szám

És még ez is...