Híres középkori svájci lovag kézjegyére bukkantak Jeruzsálemben

Adrian von Bubenberg signoA Svájcban nemzeti hősként tisztelt középkori lovag, Adrian von Bubenberg kőbe vésett kézjegyére bukkantak Jeruzsálemben – jelentette a The Jerusalem Post.

Az Izraeli Régészeti Hatóság (IAA) szakemberei a jeruzsálemi óváros középkori falain kívülre került Cion-hegyen, Dávid király hagyomány szerinti sírhelyénél bukkantak a középkori „graffitire”: a lovag 1466-os jeruzsálemi zarándoklatakor véste kőbe nevét és családi címerét. Az IAA programot indított a jeruzsálemi kövekbe vésett ősi zarándokfeliratok feltérképezésére, amelynek során eddig több mint negyven, keresztény és muszlim zarándokok emlékét hordozó, több nyelven írt „graffitit” fedeztek fel.

A munkálatokat vezető Michael Chernin és Saj Halevi a lapnak elmondta, hogy a középkornak ebben a szakaszában Izrael földjét a mamelukok ellenőrizték, és a Dávid király sírjának tekintett sírhely melletti épületegyüttes a ferences rend szerzeteseihez tartozott. Az épület nyugati zarándokok kolostoraként és szálláshelyeként szolgált, és a lakók nyomot hagytak a falakon. A korszerű technológiai módszerek – főként a multispektrumos fényképezés – az emberi szem számára láthatatlan hullámhosszok használatával olvashatóvá teszik az ősi, elhalványult és kitörlődött feliratokat.

Adrian von Bubenbergre Svájcban nemzeti hősként tekintenek, mert jelentős szerepet játszott Európa-szerte végrehajtott katonai hódításokban, különösen a XV. századi burgundi háborúk fontos morati csatájában. Az 1424-ben született Bubenberg 1466-ban zarándoklatra utazott Jeruzsálembe, és ezután a Szent Sír Lovagjának nevezték. 1479-ben halt meg, és Bern székesegyházában temették el, miután három ciklusban is a város élén állt. Von Bubenberg emlékét szobor őrzi Bern központjában, és országszerte számos utcát neveztek el róla.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Nem kifizetődő, ha fizetünk a zsarolóknak

ked nov 1 , 2022
ShareTweetPinShareA zsarolóvírus-támadások nem érnek véget a váltságdíj kifizetésével. Az incidens azonnali kezelésétől az elhúzódó üzleti helyreállításig óriási kár érheti az egyes szervezeteket, amelyeknek gyakran csak néhány órájuk van súlyos döntéseket meghozni — áll a BlueVoyant közleményében. A ransomware támadások száma meredeken növekszik, az Európai Uniós Kiberbiztonsági Ügynökség (ENISA) jelentése szerint […]
Egyed Péter BlueVoyant

És még ez is...