Hihetetlen mit művelt tavaly az Euronics

EuronicsAz Euronics műszaki áruházláncot üzemeltető Vöröskő Kft. nettó árbevétele 18,7 százalékkal, csaknem 88,7 milliárd forintra nőtt a 2021. július 1-jétől 2022. június 30-ig tartó üzleti évben az egy évvel korábbi azonos időszakhoz képest.

A társaság közleménye szerint tavaly álltak át a naptári évtől eltérő üzleti évre. A Vöröskő Kft. adózás előtti eredménye az első új üzleti évben 2,17 milliárd, adózott eredménye pedig 2,02 milliárd forint volt. Az üzleti jelentésben a pénzügyi stratégia rendkívül fontos elemeként említették az idei, a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában történt hétmilliárd forintos kötvénykibocsátást, amellyel stabilitást és olcsó finanszírozást nyertek. A 2022-es üzleti év első fele még a koronavírus-járvány utóhatásai alatt állt, a második felét pedig már az orosz-ukrán háború hatásai terhelték, de alapvetően egyik sem okozott jelentős negatív hatásokat. A forint-euró és a forint-dollár árfolyamváltozás költségesebbé tette ugyan az árubeszerzést, de a versenytársakhoz képest nem okozott versenyhátrányt, mert ez a többi céget is érintette. A társaság tavaly június 30-án 997, idén június 30-án 985 munkavállalót foglalkoztatott, az üzleti jelentés szerint az 1,2 százalékos létszámcsökkenés oka, hogy a hatékonyabb munkavégzés érdekében a társaság egyes munkaköröket átalakítással megszüntetett. A 2022-es üzleti évben a vállalat országszerte 61 áruházat üzemeltetett.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Csak hat évre nevezték ki a GVH elnökhelyetteseit

csü okt 27 , 2022
Megerősítette tisztségükben a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jelenlegi elnökhelyetteseit Novák Katalin köztársasági elnök – jelentette be a versenyhatóság. Orbán Viktor miniszterelnök előterjesztésére a köztársasági elnök Bak Lászlót és Tóth Andrást, a GVH jelenlegi elnökhelyetteseit hat évre nevezte ki újra. Tóth egyúttal a Versenytanács elnöke is lett. Két helyettese munkájának folytatását Rigó […]
Rigó Csaba Balázs GVH