Hiába blokkolják az online szerencsejáték-oldalakat

Milliókat játszott el szerencsejátékon az egyik pénzintézet kecskeméti fiókjának alkalmazottja a bank pénzéből, csalás megalapozott gyanúja miatt előzetes letartóztatásba helyezték – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A tájékoztatás szerint a 35 éves kecskeméti férfi tavaly szeptemberben és októberben az egyik bank tanácsadójaként a bank információs rendszerébe valótlan adatokat vitt be, illetve egyéb műveletek elvégzésével az információs rendszer működését befolyásolta. Pénztárosként a nap elején fiktív befizetéseket könyvelt le az ügyfelek számláira, ezeket a nap folyamán az ügyfelek nevében külföldi számlákra utalta. Az így megszerzett pénzzel online szerencsejáték-oldalakon fogadott, majd a nap végén — mivel nem nyert és nem tudta visszatenni az ellopott pénzt — sztornózta a reggeli befizetéseket. Összesen több mint 58 millió forint kárt okozott a banknak. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt január 5-én őrizetbe vette, a Kecskeméti Járásbíróság pedig január 6-án elrendelte a gyanúsított előzetes letartóztatását – olvasható a police.hu-n.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális előválasztási platformmal váltanák le a jelenlegi hatalmat

hét jan 9 , 2017
Anonim internetes előválasztást lehetővé tevő elektronikus platformot mutatott be a Párbeszéd párt, az Online Nulladik Forduló és a Választói Mozgalom nevű civil szervezet, valamint a Közösségi Digitális Eszközök Alapítvány. Az együttműködő szervezetek szerint az előválasztás célja, hogy kinyissák a politika kapuit az állampolgári kezdeményezések előtt, mert csak pártok részvételével nem […]