Hét trend, amelyre érdemes odafigyelni I.

Az informatika az egyik leggyorsabban fejlődő terület napjainkban, amely komolyan befolyásolja a szervezetek működését és az emberek magánéletét egyaránt. A folyamatosan megújuló technológiák mellett csak az lehet naprakész, aki tisztában van a legfrissebb irányzatok és újdonságok jelentőségével. Íme hét trend, amely a NetIQ Novell SUSE Magyarországi Képviselet szerint meghatározó lesz az elkövetkező időszakban.

A jelszavas azonosítás elavult
2014-ben számos tekintélyes vállalat háza tájáról érkezett jelszólopással kapcsolatos hír, a Dropboxtól kezdve a Google-ön át egészen a Sony-ig. Ez is azt mutatja, hogy az egyszerű felhasználónév és jelszó kombináció már nem nyújt megfelelő védelmet, és alternatív azonosítási módszerekre van szükség. Ennek következtében várhatóan egyre nagyobb teret kapnak a komolyabb védelmet nyújtó megoldások, például a biometrikus azonosítás vagy a kétfaktoros autentikáció, amely során egy tokennel vagy a mobiltelefonjára érkező titkos kóddal is azonosíthatja magát a felhasználó. Ezek bevezetése rendkívül összetetté teheti a vállalati infrastruktúrákat, ám a megfelelő keretrendszer, például a NetIQ Advanced Authentication Framework segítségével egyszerűen összefoghatók, áttekinthetők és kezelhetők a különböző autentikációs technológiák.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Szakmányban tisztogatják a "káros tartalmaktól" az internetet

sze jan 21 , 2015
Egymilliárd “káros tartalmú” (leginkább pornográf) internetes bejegyzést töröltek tavaly a kínai hatóságok, és a világháló “megtisztítását” célzó művelet folytatását ígérik idén is. A sina.com hírportál beszámolója szerint a károsnak ítélt tartalmak több mint egyharmadát, több mint 350 millió bejegyzést a négy legnagyobb, túlnyomórészt híradásra és szórakoztatásra szakosodott internetes portál – […]

Friss, ropogós