Hét tipp, hogy ne csak az eszköz legyen okos, hanem a gyerek is VII.

A gyerekek nagy részének karácsonyi listáján szerepel valamilyen okos kütyü: telefon, tablet, laptop, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük. Fontos, hogy az ilyen típusú ajándékozás ne csak egy átadásból álljon: az eszközök valóban okos használatára meg is kell tanítani a gyerekeket. Íme néhány tipp, hogy mire érdemes figyelni és hogyan tanítható meg a gyereknek az ügyes használat.

7. Hol laksz?
Magyarázzuk el a lurkónakannyiszor, ahányszor csak tudjuk, hogy személyes adatainkat óvjuk! Sulykoljuk, hogy nem adunk ki idegennek címet, telefonszámot, jelszót, szülők adatait. A tudatos adatvédelem az egyik legfontosabb dolog, ha a gyerek előtt kinyitjuk a világhálót.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Romániában már sokkal többen interneteznek, mint Magyarországon

hét jan 1 , 2018
Az elmúlt évhez képest idén 3,8 százalékkal nőtt az internethasználók száma Romániában – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) felméréséből. Ezzel 11 millióra nőtt azoknak a romániai személyeknek a száma, akik rácsatlakoztak a világhálóra. Románia lakossága 19,1 millió fő. A román internetezők 73,3 százaléka napi, vagy majdnem napi, 22 százalékuk […]
internet

És még ez is...