Hét százalékkal nőtt a vezetékes internetkapcsolatok száma tavaly Romániában

vezetékes internetRomániában tavaly hét százalékkal 6,1 millióra nőtt a vezetékes internetkapcsolatok száma, ebből 3,9 millió városi volt – közölte Cristin Popa, a román kommunikációs szakhatóság ügyvezető igazgatója.

A tisztségviselő elmondta, hogy a városi vezetékes internetkapcsolatok száma négy százalékkal bővült tavaly 2020-hoz képest. A falvakban a vezetékes internetkapcsolatok száma elérte a 2,2 milliót. Rámutatott, hogy a romániai vezetékes internetkapcsolatok 85 százaléka lehetővé tesz másodpercenként 100 megabit (mbps) fölötti letöltési sebességet, ami öt százalékpontos növekedés 2020-hoz képest. A falvakban ez az arány 78 százalékra nőtt a 2020-ban mért 65 százalékról.

Popa elmondta, hogy az elmúlt év végén 21,2 millió mobilinternet-kapcsolat volt Romániában, ami négy százalékos növekedés egy év alatt. Kifejtette, hogy ezen a területen lassult a növekedés, hiszen a járvány miatt korábban jelentősen megnőtt a mobilinternet-kapcsolatok iránti igény, majd a korlátozó intézkedések kivezetésével mérséklődött. A statisztikai intézet 2021 decemberében közölte, hogy a romániai háztartások 80,8 százalékában van vezetékes vagy mobilinternet. A városokban a háztartások 86,9 százalékában van internet, vidéken ez az arány 73,1 százalék. A háztartások 81,7 százaléka szélessávú mobilinternettel, 73,7 százaléka szélessávú vezetékes internettel rendelkezik.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Az oroszok a spájzban, a mikroműanyagok már a tüdőben vannak

csü ápr 7 , 2022
(Nem) Először találtak élő emberek tüdeje mélyén műanyag mikroszemcséket: műtéten átesett 13 páciens közül 11-ben fedezték fel a részecskéket. A tudósok szerint a műanyagszennyezés ma már az egész bolygón jelen van, így az ember is elkerülhetetlenül ki van neki téve – írta a The Guardian online kiadása. A 11 páciens […]
tüdőröntgen

Friss, ropogós