Hét évre lát előre az Ericsson

Az Ericsson elismeri a magyar kutatók és mérnökök tehetségét, a magyarországi kutatási és fejlesztési egység folyamatos bővülése az ő munkájuknak köszönhető – mondta Börje Ekholm, az Ericsson Group elnök-vezérigazgatója az Ericsson Magyarország újonnan épült budapesti székháza és fejlesztési központja, az Ericsson Ház megnyitó ünnepségén Budapesten. Ekholm elmondta, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel a napokban aláírtak egy szándéknyilatkozatot az oktatás, a kutatás és az innováció területén folytatott együttműködés kiterjesztéséről.

A magyarországi tervekről az elnök-vezérigazgató elmondta, szeptemberben újabb okos megoldásokkal bővítik az új irodaházat, jövőre pedig ötven ember felvételét tervezik az analitikai részleg bővítésére. Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója arról beszélt, hogy a beruházást négy és fél éve kezdték tervezni, az irodaházban az Ericsson három fő egysége a k+f, az üzleti terület, és a globális szolgáltatóközpont kap helyet. A 24 ezer négyzetméteres épületet a Wing Zrt. építette fel, amellyel az Ericsson hét éves bérleti szerződést kötött – mondta Éry. Az új Ericsson székház teljes beruházási költsége 56 millió euró (17,9 milliárd forint) volt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

A mesterséges intelligencia válhat a növekedés motorjává

pén jún 1 , 2018
A gazdaság digitális átalakulásakor a mesterséges intelligencia alkalmazása válhat a növekedés motorjává, amennyiben kellően képzett szakembergárda is rendelkezésre áll. Paradigmaváltás zajlik a digitális gazdaságra történő átállásban, a folyamatot a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazása hajtja – derült ki egy friss kutatásából. A kutatás szerint a világ 79 országának és iparágának hálózati […]
agy

Friss, ropogós