HENT: az engedély nélküli szoftverek növelik a vírusok kockázatát

Régóta köztudott, hogy az engedély nélküli szoftverhasználat összefügg a rosszindulatú programok (vírus, trójai faló, zsaroló vírus) okozta károsodással, ugyanis minél több licenc nélküli szoftvert használnak a vállalkozások, annál nagyobb az esélye, hogy a cégek számítógépei vírusfertőzést kapnak – mondta György András, a Hamisítás Elleni Nemzeti Testület (HENT) infokommunikációs munkacsoportjának tagja.

A szakember szerint a licenc nélküli szoftvereknél sérülhetnek az informatikai rendszerekbe beépített biztonsági eszközök, többek között a tűzfal, így az egyes gépekben könnyebben kárt okoznak a rosszindulatú programok. A probléma elkerülése érdekében – például a kis- és közepes vállalkozásoknál, amelyek leginkább ki vannak téve az ilyen típusú támadásoknak – érdemes lehet szigorú belső szabályozást kidolgozni, hogy a munkatársak milyen szoftvereket használhatnak, illetve telepíthetnek a gépekre – mondta. György arról is beszámolt, hogy a HENT március végén 1000 vállalkozásnak küld levelet, amelyben a licenc nélküli szoftverhasználat okozta biztonsági veszélyekre figyelmezteti a cégeket.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Canon EOS:minden képnek van egy története II.

csü márc 30 , 2017
Idén márciusban harminc éve, hogy a cserélhető objektíves fényképezőgépeket, és a rengeteg kompatibilis kiegészítőt is magában foglaló EOS-rendszert piacra dobta a Canon. Erről a sikertörténetről szol sorozatunk. Minden képnek megvan a maga története. Ahogyan készült, amit mutat, vagy amire emlékeztet. Ha valaki elkészít egy képet, akkor azzal mindig mondani akar […]
Kamera