Hegymenetben a Lenovo

grafikonÖtödével nőtt a Lenovo kínai számítógép és mobilkészülék gyártó bevétele a március végéig tartó, 2014-2015-ös pénzügyi évben az egy évvel korábbi időszakhoz képest, elsősorban a számítógépek és windows-os táblagépek eladásainak köszönhetően. A vállalat eredménybeszámolója szerint a konszern egész éves árbevétele 46,3 milliárd dollárt tett ki a pénzügyi évben, az adózott nyereség 837 millió dollár volt ugyanebben az időszakban. A Lenovo utolsó pénzügyi negyedéves bevételének 63 százaléka származott a számítógépek eladásából, szemben az egy évvel korábbi 83 százalékos aránnyal. A Motorola tavalyi megvásárlásával támogatott mobil üzletág a bevételek 25 százalékát adta, a vállalati szolgáltatások szegmens kilenc százalékot tett ki. A Lenovo március végéig 60 millió számítógépet értékesített, a konszern világpiaci részesedése 19,5 százalékos a számítógépgyártó szegmensben.

A mobil üzletág – amelyben a Lenovo okostelefonokon, az Androidos táblagépeken és okostévéken kívül a tavaly a Google-tól megvásárolt Motorola eredménye is benne van – mintegy 76 millió készüléket értékesített a 2014-2015-ös pénzügyi évben. Az okostelefonok 59 százalékát Kínában adták el, azonban jelentősen, 450 százalékkal nőttek a világ többi részére irányuló értékesítések a 2014-2015-ös pénzügyi évben. A március végéig tartó negyedévben 18,4 millió eladott készülékkel a Lenovo a világ harmadik legnagyobb okostelefongyártó vállalata volt, a Samsung és az Apple után, megelőzve a Huaweit. A Lenovo harmadik, szervereket, szoftvereket, adattárolási szolgáltatásokat is lefedő vállalati szegmensének értékesítési árbevétele 1,1 milliárd dollárt tett ki a 2014-2015-ös pénzügyi év március végéig tartó, utolsó negyedévében — írja az MTI.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Befellegzett az Ubernek Magyarországon

ked máj 26 , 2015
A Nemzetgazdasági tárca vezetőjének kérésére indított első Uber-ellenőrzési sorozat már le is zárult a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV). Az összes vizsgált Uber sofőr fennakadt a NAV rostáján. A NAV ellenőrei májusban próbavásároltak, igénybe vették az Uber sofőrök szolgáltatását. A revizorok jegyzőkönyveikben csak szabálytalanságot rögzítettek. Annak ellenére, hogy gyakorlatilag „üzletvitelszerűen” […]

Friss, ropogós