Hegyi Sándor emlékplakettet kapott

Hegyi-SandorA Technikatanárok Országos Egyesületének 25. évi Jubileumi XX. Országos Konferenciáján és Ünnepi Közgyűlésén a tanáregyesület szakmai közössége Technikai Nevelésért emlékplakettet adományozott Hegyi Sándornak. A nyugalmazott tanszékvezető egyetemi docens a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett diplomát 1975-ben. Három év közoktatásban eltöltött idő után 1978-tól egészen nyugdíjba vonulásáig a Pécsi Tudományegyetem (PTE) Természettudományi Karán, illetve annak jogelőd intézményeiben dolgozott, 37 évet töltve oktatóként a felsőoktatásban.

Oktatóként a technika szakos tanárképzésben működött közre, fő kutatási területe a technológia szakmódszertan volt. Rendkívül fontosnak tartotta a jövő generációjának felkészítését a technológiai korszakváltásra, főszerepet kapott az űrtan, a robottan és a számítógéppel támogatott technológiák oktatása. Nevéhez fűződik a Hunveyor-Husar-2 egyetemi gyakorló űrszonda modellrendszer fejlesztése és építése. Hegyi jelenleg is aktívan részt vesz évfolyam találkozók szervezésében és lebonyolításában, ezzel is hozzájárulva a PTE TTK Alumni tagságának bővítéséhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Így védheted a csemetéd: védekezz a lopás ellen

vas nov 1 , 2015
Manapság szülőként egyre inkább aggódhatunk amiatt, hogy mit csinál a gyermekünk az interneten, hiszen minden nap találkozunk olyan hírekkel, amelyek hátborzongató online támadásokról és zaklatásokról, valamint azok következményeiről számolnak be. Így okkal tarthatunk attól, hogy a gyerek naivitása és ártatlansága súlyos támadásokhoz és sérülésekhez vezethet. Ezért fontos továbbra is kiemelten […]