Hátul is van szeme a Mio új csúcskamerájának

Mio-MiVue-698-DualA személyes szemtanúként funkcionáló Mio MiVue autóskamera család legmodernebb tagja, a 698 Dual nagyméretű érintőképernyővel, kristálytiszta, két kamerával, parkolás közbeni automata rögzítéssel és megannyi vezetést segítő kiegészítő funkcióval óv minket a jogtalan káresetektől és a felesleges kiadásoktól. Mindkét kamera a legújabb, H.264 rögzítési technológiával ellátott, így a korábbiak másfélszeresére nőttek az adattárolási lehetőségek. Emellett nagyobb felbontást és képátviteli sebességet tesznek lehetővé felvétel készítésekor. Az első kamera Extreme HD felvételt (2304×1296) biztosít még 30 fps képrögzítés mellett is, míg a hátsó kamera ugyanilyen sebességnél Full HD (1920×1080) teljesítményre képes. A kamerákban lévő optikák F1.8 és F2.0 rekeszértékű lencsékkel biztosítják, hogy még gyengébb fényviszonyok között is tökéletesen kivehető legyen a videó minden egyes részlete, ha bizonyítékként kellene használnunk.

A dashcam része egy három tengelyű G-szenzor is, amely méri az autót ért impulzusokat, segítségével pontosan beazonosítható, mikor, honnan és milyen erőhatás érte a járművet. Ez a funkció pedig segít rekonstruálni minden helyzetet, az apró balesettől az esetleges karambolig. A készülék emellett sávelhagyásra- és ráfutásos ütközésre figyelmeztető rendszerrel is bír, amelyek az eszköz legújabb frissítésében kaptak helyet. Előbbi célja, hogy figyelmeztessen bennünket, ha az autó kitérne az aktuális forgalmi sávból, utóbbinál pedig a készülék 60 km/h-s sebesség fölött azonnal jelez, ha az autónk az előttünk haladótól kevesebb, mint 15 méteres, vagy kevesebb, mint 1,5 másodpercnyi távolságra van, emellett az eszköz ingyenes sebességmérő kamera figyelmeztetéseket is küld.

Az eszköz álló helyzetben is képes felvételt készíteni, ha parkolási módba kapcsolják. Ekkor ugyanis aktiválódik a kamerákba épített mozgásérzékelő, és rögzíti az eseményeket a parkoló autó körül, még ha a vezető nincs is jelen. Bármilyen mozgást, vagy az autó közelében történt esetet rögzít, így lehetővé teszi, hogy felvétel készüljön arról is, ha valaki rongálná, megpróbálná feltörni, vagy nekiütközne az autónak. Kétirányú kameraállásának köszönhetően pedig mindegy, hogy az autó előtt, vagy mögött történnek az események, a készülék mindent felvesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hogy kerül a Huawei P9 a kifutóra?

ked ápr 19 , 2016
A Huawei Technologies alig egy héttel legújabb okostelefonjának, a P9-nek londoni világpremierje után elhozta a készüléket Magyarországra is az ELLE Fashion Show-ra. Az új prémium kategóriás mobiltelefon a NUBU, 2015. legjobb hazai fashion designer brandjének legfrissebb NUDE by NUBU kollekciójával együtt debütált a kifutón. „A NUDE by NUBU kollekciók azok […]

Friss, ropogós