Hatszázmilló forinttal támogatjuk a Schneider Electricet

Veres ZsoltA francia Schneider Electric Zrt. 12 millió eurónyi beruházást valósított meg idén. A napokban jelentették be, hogy a társaság magyarországi gyáraiban és logisztikai központjában négy és fél milliárdos fejlesztést hajtanak végre, amit a magyar Kormány 600 millió forinttal támogat.

A fejlesztések részeként a cég gyöngyösi üzemében 2800 négyzetméteres résszel bővítették a meglévő gyártócsarnokot, új gyártósorokat helyeztek üzembe és megújították a termelést kiszolgáló informatikai infrastruktúrát, a múlt év végi 100 fős létszámot pedig eddig tíz százalékkal bővítették. A cég MG Zala üzemében szintén technológiai fejlesztés valósult meg, új gyártósorokat helyeztek üzembe. A projekt komoly előrelépés a termelési folyamatok automatizációjában, növeli a hatékonyságot. A Schneider Electric szigetszentmiklósi logisztikai központjában, a CEELog-ban a többi között informatikai fejlesztéseket, az anyagmozgatás hatékonyságát növelő projekteket hajtottak végre. A Schneider Electric Magyarországon négy telephelyen gyárt villamos elosztószekrényeket, megszakítókat, kismegszakítókat és tartozékaikat, áramelosztó sínrendszereket, kapcsolószekrényeket, öntöttházas megszakítókat.

Veres Zsolt, a Schneider Electric magyarországi vezére szerint a következő években tovább erősödik Magyarország szerepe a Schneider Electric globális tevékenységén belül. Nő a regionális, Európát kiszolgáló beszerzési központ Budapesten, és a tervek szerint jövőre további jelentős bővítést hajtanak majd végre, így a következő években emelkedni fog a jelenleg kétezer körüli dolgozói létszám. A Schneider Electric csoporthoz tartozó vállalatok Magyarországon összesen kétszázmilliárd forint fölötti árbevételt értek el 2018-ban és 2019-ben is. A napokban megállapodás született az anyavállalattal a magyarországi gyárainak bővítéséről, a beruházás értéke négy és fél milliárd forint, amelyhez a kormány 600 millió forintos támogatást biztosít.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Digitális jüan: Kína készpénzmentessé válna

hét dec 7 , 2020
A kelet-kínai Szucsou város a kínai jegybankkal együttműködésben húszmillió jüan (906 millió forint) összértékű nyereményként az ország új digitális valutáját sorsolja ki a lakossága körében a digitális jüan újabb pilot programja keretében – adta hírül a CGTN kínai nemzetközi hírcsatorna. A december 12-ére eső, “dupla 12” nevű, leárazásokkal járó kereskedelmi […]
kínai jüan, Mao arckép