Hatszázmillióval támogatjuk a masszívan nyereséges Ericssont

Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatójaAz Ericsson Magyarország Kommunikációs Rendszerek Kft. hárommilliárd forintból bővíti budapesti kutatás-fejlesztési központját, ezzel kétszáz új munkahelyet teremt. A kormány hatszázmillió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez. Éry Gábor, az Ericsson Magyarország vezérigazgatója elmondta: a cég 30. magyarországi jubileumi évének méltó megünneplése a fejlesztési központ további bővítése. A budapesti fejlesztéseik – közöttük az 5G maghálózat, a felhőalapú fejlesztések, vagy a mikrohullámú fejlesztések – nem lennének sikeresek az egyetemi együttműködések nélkül, amire eddig több mint 13 milliárd forintot költöttek. Az Ericsson eddig több mint 130 kereskedelmi 5G szerződést kötött, a mobil távközlésihálózat-berendezést gyártó cég legnagyobb magyarországi üzleti partnere a Magyar Telekom. A bővítéssel a magyar központ még versenyképesebb lesz a vállalaton belül, ami a cég további hosszú távú jelenlétét is lehetővé teheti — mondta (Nem túl biztató a mondat végének feltételes módja. A -szerk- megj.).

A svéd társaság magyar leányvállalata az elmúlt két évben 50 milliárdos forgalom mellett 2,5 – 2,5 milliárd forintos üzemi eredmémyt ért el.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Újabb tendert nyert a 4iG

csü ápr 29 , 2021
A 4iG Nyilvánosan Működő Részvénytársaság (4iG) bejelentette, hogy a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kiírt „K55 IT Infrastruktúra” megnevezésű uniós, nyílt közbeszerzési eljáráson a társaság a T Systems Zrt. és az Officium Szolgáltató Kft. konzorciuma nyertes ajánlatot tett. A projekt célja az MNB K55 irodaházban meglévő, Cisco rendszerhez illeszkedő információtechnológiai […]
Krisztina Krt 55, Magyar Telekom, MNB

És még ez is...