Hatszázezer forintos laptopokat vesz az ÁSZ

laptop-tolvajBrutálisan jó laptopokon dolgozhat majd az Állami Számvevőszék (ÁSZ) majd minden ötödik munkatársa. A tavaly, a második negyedévben 553 fős állománnyal működő ÁSZ az elmúlt év októberében írta ki ugyanis azt nyílt közbeszerzési pályázatot, amelyben száz darab könnyített laptopra keresett szállítót, s amelyeknek teljes költségét hatvanmillió forintra taksálták. Olyan pontosan becsülték meg a száz laptop árát, hogy a nyertes Delta Systems Kft. fillérre hatvanmillió forintért vállalkozott a szállításra, megelőzve a PC Trade Kft.-t, az IMG Solution Kft.-t, valamint a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt.-t. A nyertes ajánlatot követő legkedvezőbb ajánlatot ez utóbbi társaság adta, a véletlenek hihetetlen összjátéka miatt épp hatvanmillió forintért.

A szállítandó notebook-oknak minimum intel i5-5200U processzorral, 4GB memóriávak, 256 gigabájt, önmagát titkosítani képes SSD meghajtóval, HD felbontású kamerával, vezeték nélküli hálózati kártyával, beépített Bluetooth 4.0-el, négy darab gyors, USB 3-as csatlakozóval és 64 bites Windows 7 operációs rendszerrel kellett rendelkeznie. A notebook tömege (töltő nélkül) nem haladhatta meg az 1,83 kilogrammot. A három éves helyszíni garancia mellett elvárás volt minden géphez egy lézeres egér, külső CD-DVD író-olvasó is, nem beszélve a magyar nyelvű billentyűzetről, amelynek különálló numerikus résszel kell rendelkeznie.

Ez is érdekes

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Ideacentre 610S: Kompakt otthoni PC projektorral

hét jan 18 , 2016
A Lenovo azért az önzetlen célért fejlesztette ki az ideacentre 610S-t, hogy a családi szórakozás egy egészen új élményét nyújtsa a felhasználóinak. Ez a világ első kompakt otthoni számítógépe egy opcionális, eltávolítható, vezeték nélküli projektorral. A felhasználók bármelyik falat egy pillanat alatt százhüvelykes házimozivá alakíthatják, amelyben kivetíthetik és lejátszhatják kedvenc […]