Hátrányos helyzetűeknek hirdet szoftverfejlesztői ösztöndíjprogramot a [r]eaktorlabs

Garantált munkalehetőséget, ingyenes, négyhónapos szoftverfejlesztői képzést, szállást és teljes ellátást kínál a Reaktorlabs Talent program a hátrányos helyzetű, tehetséges vidéki fiatalok számára. Január 8-ig azok jelentkezését is várják a februárban induló tanfolyamra, akik szakmát szeretnének váltani és érdeklődnek a programozásban rejlő lehetőségek iránt.

A hazai it-szektorban jelen lévő folyamatos szakemberhiány enyhítése érdekében a [r]eaktorlabs fullstack junior fejlesztői képzést indít legalább érettségivel rendelkező fiatalok számára, akik érdeklődnek a programozás iránt vagy szakmát szeretnének váltani. Az intézmény egyúttal életre hívta a Reaktorlabs Talent programot is, az első olyan szoftverfejlesztő kurzust, amely hátrányos helyzetű, vidéki fiataloknak ösztöndíjas képzést kínál tehetségük kibontakoztatására. A tanfolyam különlegessége, hogy az összes fejlesztői területbe betekintést nyújt, így szélesebb körű és piacképesebb tudásra tehetnek szert a tanulók, a frissen végzett szakemberek pedig átlagon felüli, körülbelül nettó kétszázezer forintos kezdő fizetésre és biztos munkahelyre számíthatnak.

A februárban induló kurzusra legalább érettségivel rendelkezők jelentkezését várják, közülük pedig tizenkét főt választanak ki, – a három ösztöndíjassal együtt – akik részt vehetnek a képzésen. A több körös kiválasztási folyamat részét képezi az intelligencia és a pszichológiai teszt, valamint egy személyes interjú is. Azért, hogy a támogatásban valóban csak a rászoruló, fiatal tehetségek részesülhessenek, az ösztöndíjra 18 és 30 év közötti érdeklődők pályázhatnak, akiknek igazolniuk kell szociális helyzetüket is. A piaci igényeknek megfelelő, 18 hetes, intenzív full stack junior szoftverfejlesztői kurzus februárban indul.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Lőterek helyett az oktatás informatikai fejlesztése költsön a kormány!

pén dec 16 , 2016
Az egyik kis ellenzéki párt felszólítja a kormányt, hogy azonnal állítsa le az országos lőtérfejlesztési programot, és az erre szánt 27 milliárd forintot fordítsa a közoktatási rendszer informatikai fejlesztésére. Mint a párt közleményében olvasható: Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a szerdai kormányülés után számolt be arról, hogy a kormány 197 […]

És még ez is...