Határozatlan ideig letiltotta Trump fiókját a YouTube

Határozatlan időre meghosszabbította Donald Trump felhasználói fiókjának tiltását a YouTube videómegosztó internetes portál.

A volt elnök fiókját először január 13-án függesztette fel a Google tulajdonában lévő vállalat, majd a múlt héten először, szerdán pedig újra bejelentették a tiltás meghosszabbítását. Trump letiltott YouTube-csatornájának csaknem 2,8 millió feliratkozója van. Az erőszakkal kapcsolatos folyamatos aggodalmak fényében a csatorna felfüggesztése továbbra is érvényben marad – jelentette ki a YouTube szóvivője. A volt elnök beszédet tartott Washingtonban, majd több száz híve megostromolta a Capitoliumot, ahol a kongresszus és a szenátus a Joe Bidenre leadott elektori szavazatok hitelesítése céljából tartott együttes ülését. Az összetűzésben öten életüket vesztették. Trump elleni alkotmányossági vádeljárás (impeachment) megindítói szerint a volt elnök gyújtó hangú beszéde és közösségi felületein megjelent üzenetei okozták a zavargásokat. Mark Zuckerberg, a Facebook vezetője szintén január elején jelentette be, hogy Trump Facebook- és Instagram-fiókját is határozatlan időre letiltják, ugyanis – – mint fogalmazott – „egyszerűen túl nagy kockázatot jelent”, ha továbbra is lehetővé teszik, hogy a volt elnök használja ezeket a platformokat. Január elején a Twitter is tartósan és határozatlan időre felfüggesztette a volt elnök fiókját.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Mobilszolgáltatókat vizsgál a GVH

szo jan 30 , 2021
A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a Vodafone és a Magyar Telekom ellen is versenyfelügyeleti eljárást indított, mert valószínűleg mindketten megtévesztően hirdették mobilnet-csomagjaikat egyes közösségi alkalmazások korlátlan használatának lehetőségével. A GVH közleménye szerint a reklámok azt a benyomást kelthetik a fogyasztókban, hogy a mobilinternet-csomagban foglalt adatmennyiségen felül használhatnak meghatározott, mobileszközre (is) telepíthető […]
Gazdasági Versenyhivatal

És még ez is...