Hat dolog, ami tönkreteheti weboldalaidat 4.

 

Ilyenek a biztonsági figyelmeztetések és a lejárt tanúsítványok. Képzeljük el, hogy szeretnénk egy online áruház termékét megvenni, és a fizetésnél felugrik egy figyelmeztetés, hogy az oldal SSL tanúsítványa lejárt. Valószínűleg nem fogjuk befejezni a vásárlást és kétszer is meggondoljuk a jövőben, hogy visszatérjünk-e az adott oldalra. Ugyan ez érvényes fordítva is. Ha a mi oldalunk SSL tanúsítványa járt le, akkor komoly zuhanás következik be vásárlóink bizalmában cégünk felé. Azok a vállalatok, akik sokféle tanúsítvánnyal rendelkeznek, komoly menedzselési kihívásokkal szembesülhetnek. Ki a felelős egy bizonyos tanúsítvány megvételéért és megújításáért? Ki vezeti a dokumentációt? Hogyan előzzük meg a szélhámosoktól való hamis tanúsítványok vásárlását? Hogyan intézzük, hogy minden tanúsítvány a megfelelő időben kerüljön megújításra? Ez csak pár kérdés, amely felmerülhet abban az esetben, ha sokféle tanúsítványt használunk vállalatunknál. A centralizált tanúsítványkezelés megfelelő eszköz ahhoz, hogy elkerüljük a tanúsítványaink váratlan lejárását, vagy az utolsó pillanatban, azonnal szükségessé váló meghosszabbítási bonyodalmakat.

Javasolt megoldás: auditáljuk a vállalat összes tanúsítványát, így tudni fogjuk, hogy pontosan milyen tanúsítványokkal rendelkezünk, ki a felelős értük és mikor járnak le. Bízzuk a tanúsítványok kezelését egy egységes menedzsmentre és használjunk felhő alapú tanúsítványkezelő megoldásokat. Állítsunk be emlékeztetőket, hogy időben tudjunk a meghosszabbításról gondoskodni. A CDSYS, amely a Symantec Platinum partnereként kizárólagosan értékesíti a Symantec (korábban VeriSign),  Thawte, Geotrust és RapidSSL tanúsítványokat Magyarországon, szakemberei segítségével időben jelzi ügyfeleinek a hamarosan lejáró tanúsítványok meghosszabbításának esedékességét — javasolják a CDSYS szakértői.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Második lett Berlinben a magyar csapat

pén jún 14 , 2013
  Berlinben nemzetközi szakértőkből álló zsűri választotta ki a Telekom Nemzetközi Innovációs Verseny győzteseit. Összesen négy kontinens 45 országából 444 ötletet nyújtottak be. A döntőben a szlovák Excalibur csapat győzedelmeskedett, a második helyezett a Cubilog Magyarországról. „Az Excalibur egyedülálló megoldást kínál egy jelentős problémára. Az ötlet nem csak a jelenleg […]
startup

És még ez is...