Hat dolog, ami tönkreteheti weboldalaidat 3.

 

Katasztrófa, ha felkerül az oldal a keresőmotor feketelistára. A keresőmotorok, mint a Google vagy a Bing, folyamatosan vizsgálják a weboldalakat, rosszindulatú programokat keresve, és ha találnak ilyen programokat honlapunkon, akkor feketelistára teszik azt. Ez azt jelenti, hogy a keresések között nem jelenik meg oldalunk, a kereső nem irányít hozzánk több forgalmat, és böngészőtől függően figyelmeztetést jelenít meg a felhasználó képernyőjén, még akkor is, ha a látogató maga írta be a weboldal címét és nem a keresőn keresztül jutott el hozzánk. A feketelistára való kerülés komoly negatív hatással lehet weboldalunk forgalmára, cégünk hírnevére, és alááshatja eddigi munkánkat, amelyet a keresőoptimalizálásra fordítottunk. Még ha gyorsan orvosoljuk is a problémát, akkor is eltart egy ideig, amíg lekerülünk a feketelistáról. Ha a jobb megjelenései lehetőségek érdekében megpróbáljuk kijátszani a keresők idevonatkozó irányelveit, szintén feketelistára kerülhetünk. A Google 6000 oldalt blokkol naponta, és olyan nagy nevek oldalait, mint a TechCrunch és a New York Times weboldalait is blokkolták már fertőzött hirdetések miatt, így a nagy név sem garancia a biztos megjelenésre.

Javasolt megoldás: védjük meg oldalainkat a fertőzött hirdetésektől, az előző pontban leírtak szerint, illetve kerüljük a kétes kereső optimalizálás technikákat. Mindenképpen érdemes feliratkozni a Google és a Bing Webmaster Tools listájára, hogy azonnal e-mail figyelmeztetést kapjunk, ha a weboldalunk feketelistára kerül — javasolják a CDSYS szakértői.  

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Aztán csodálkozunk, ha megint jönnek a Madarak

pén jún 14 , 2013
ShareTweetPinShare  A mobilalkalmazások madárdalai eltéríthetik az állatokat olyan fontos feladatok ellátásától, mint a fiókák etetése — írja az MTI. A Brownsea-szigetre látogató turisták például telefonjukon játsszák le a kecskefejő madár hangját, hogy magukhoz csalogassák és lefényképezzék az állatokat – mondta a Dorset Wildlife Trust természetvédelmi hatóság munkatársa a BBC hírszolgálatának. […]
ZX-81

És még ez is...