Hasít az OXO Technologies

Budapesti Értéktőzsde (BÉT)Az OXO Technologies Holding Nyrt. a 2023-as üzleti évet 943 171 euró adózás utáni eredménnyel zárta, eszközállománya pedig kétmillió euróval 16,182 millió euróra nőtt.

A vállalat közlése szerint a működés negyedik üzleti éve 1,888 millió eurós eredménytartalékkal zárult, amely az aktuális év végi részvényszámra vetítve 1,008 euró/részvény eredménytartalékot jelent. A közgyűlés döntése értelmében ezen tartalékát a cégcsoport jelen piaci környezetben elsősorban további akvizíciós és befektetési lehetőségek kiaknázására használja fel. A közgyűlés emellett jóváhagyta az OXO Technologies saját részvényeinek visszavásárlását a mindenkori saját tőkével arányos részvényárfolyamig, továbbá döntött a BÉT Standard piacára történő belépésről, fenntartva ezzel a további tőkebevonás lehetőségét.

Jelezték azt is, hogy a most már második éve stabilan fennálló nyereséges gazdálkodás a következő években a folyamatos osztalékfizetés lehetőségét is megteremtheti. Az egy részvényre eső nyereség (earnings per share, EPS) 2022-ben 0,4323 euró volt, ami 2023-ban 0,5035 euróra nőtt. A jelentés szerint a cégcsoport növekvő nyereségessége mögött elsősorban stratégiai befektetési portfóliójának üzleti teljesítménye áll, a leányvállalatoktól származó profitrészesedés és menedzsment díj bevétel 2023-ban önmagában megközelítette az 500 ezer eurót.

Arra is kitértek, hogy 2023-ban a társaság nem törekedett befektetései értékesítéséből jelentősebb exit bevételt realizálni, miután a piaci és értékelési viszonyok nem kedveztek az ilyen típusú cégértékestéseknek, és a befektetési portfóliójának kedvező minősége, finanszírozottsága és kora nem is okozott effajta exit kényszert. 2024-ben ehhez hasonlóan az OXO Technologies Holding továbbra is alapvetően portfóliója bővítésére és további akvizíciók végrehajtására fog törekedni – közölték.

Az OXO Technologies Holding a BÉT honlapján olvasható cégbemutató szerint technológiai társaságok befektetője, fő tevékenysége az innovatív cégek támogatása tőke- és tulajdonosi finanszírozással, növekedést elősegítő szolgáltatásokkal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Péterfalvi újra nekimegy a Kubatov-listának?

csü máj 2 , 2024
ShareTweetPinShareA jelölteknek, jelölőszervezeteknek a június 9-ei európai parlamenti, önkormányzati és nemzetiségi választás kampányában is be kell tartaniuk az Európai Unió általános adatvédelmi rendeletét (GDPR). A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) a politikai célú adatkezeléseket kiemelten vizsgálja. A NAIH elnöke, Péterfalvi Attila a választási kampánnyal kapcsolatos adatvédelmi kérdésekről kiadott ajánlásában […]
Péterfalvi Attila - NAIH

És még ez is...