Hasít az Oracle

Safra Catz OracleAz Oracle bejelentette a 2023-as pénzügyi év második negyedévének eredményeit.

A teljes negyedéves bevétel 18 százalékkal nőtt az előző évhez képest dollárban számolva, és 25 százalékkal emelkedett változatlan devizanemben, 12,3 milliárd dollárra. A felhőszolgáltatásokból és licenctámogatásból származó bevételek dollárban 14 százalékkal, változatlan devizanemben húsz százalékkal, 8,6 milliárd dollárra nőttek. A felhőalapú licencekből és telepített licencekből származó bevételek 16 százalékkal nőttek dollárban, és 23 százalékkal emelkedtek változatlan devizanemben, 1,4 milliárd dollárra. A 2023-as pénzügyi év második negyedévében a Cerner 1,5 milliárd dollárral járult hozzá a teljes bevételhez.

A második negyedéves GAAP szerinti működési eredmény 3,1 milliárd dollár volt. A nem GAAP szerinti működési bevétel 5,1 milliárd dollár volt, öt százalékkal nőtt dollárban és 12 százalékkal emelkedett változatlan devizanemben. A GAAP szerinti működési árrés 25 százalék, a nem GAAP szerinti működési árrés pedig 41 százalék volt. A GAAP szerinti nettó nyereség 1,7 milliárd dollár, a nem GAAP szerinti nettó nyereség pedig 3,3 milliárd dollár volt. A második negyedéves GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 0,63 dollár, míg a nem GAAP szerinti részvényenkénti nyereség 1,21 dollár volt.

A rövid távú halasztott bevételek 8,7 milliárd dollárt tettek ki. A működési cash flow 15,1 milliárd dollár volt az utolsó tizenkét hónapban. Az amerikai dollár erősödése a külföldi valutákhoz képest jelentős hatással volt a negyedév eredményére. Az amerikai dollár külföldi devizákkal szembeni erősödésének hatása nélkül az Oracle második negyedéves nem GAAP szerinti egy részvényre jutó eredménye kilenc centtel magasabb lett volna.

„A második negyedévben az Oracle teljes bevételei 25 százalékkal nőttek változatlan devizanemben – több mint 200 millió dollárral meghaladva az előrejelzésünk felső határát” – mondta Safra Catz, az Oracle vezérigazgatója. „Ezt az erőteljes általános bevételnövekedést az infrastruktúra- és az alkalmazásfelhő-üzletágunk hajtotta, amelyek 59 százalékkal, illetve 45 százalékkal nőttek változatlan devizanemben. A Fusion Cloud ERP 28 százalékkal, a NetSuite Cloud ERP pedig 29 százalékkal nőtt változatlan árfolyamon – stratégiai üzletágaink mindegyike szilárd bevételnövekedést produkált a negyedévben.”

„Az akvizíció óta a Cerner hozzájárult az Oracle növekedéséhez – és az Oracle segített a Cerner-nek fejleszteni a technológiáját” – mondta Larry Ellison, az Oracle elnöke és technológiai igazgatója. „De mi még csak most kezdtük el küldetésünket az egészségügyi információs rendszerek modernizálására. A COVID világjárvány nyomán világszerte sürgető szükség van a nemzeti egészségügyi rendszerek átalakítására és javítására. Céljaink ambiciózusak: teljesen automatizálni a klinikai vizsgálatokat, hogy lerövidítsük az új, életmentő gyógyszerek betegekhez való eljuttatásának idejét, lehetővé tenni az orvosok számára, hogy könnyedén hozzáférjenek a jobb információkhoz, ami jobb eredményeket hoz a betegek számára, és a közegészségügyi szakemberek számára olyan korai figyelmeztető rendszert biztosítani, amely időben megtalálja és azonosítja az új kórokozókat, hogy megelőzze a következő világjárványt. Ennek a lehetőségnek a nagyságrendje példa nélküli – és a vele járó felelősség is.”

Az igazgatótanács negyedévente 0,32 dollár készpénzosztalékot hirdetett a forgalomban lévő törzsrészvények részvényenként. Ezt az osztalékot a 2023. január 10-i üzleti záráskor nyilvántartott részvényesek részére fizetik ki, a kifizetés napja 2023. január 24.


 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Jön a PocketBook Viva könyvolvasó

csü dec 15 , 2022
ShareTweetPinShareEurópában elsőként a PocketBook Viva 8 hüvelykes E Ink Gallery 3 kijelzője a teljes színskálát képes megjeleníteni. A PocketBook Viva az első olyan e-olvasó Európában, amelyet E Ink Gallery 3 kijelzővel láttak el. Az új típus amellett, hogy rendelkezik a klasszikus E Ink kijelzők minden egyedi tulajdonságával és optikai jellemzőjével, […]
PocketBook Viva

És még ez is...