Hasít a 4G

4GTovábbra is dinamikusan emelkedik a Magyar Telekomnál a 4G előfizetők száma: az októberben regisztrált 320 ezres ügyfélszám 2014 végén meghaladta a 450 ezret. Ez a 2013. év végi adathoz viszonyítva több mint 70 százalékos emelkedést jelent. Az adatforgalmat vizsgálva még nagyobb, szinte robbanásszerű emelkedés látszik: a 2013 és 2014 utolsó hónapja között eltelt egy évben a teljes adatforgalom (2G, 3G, 4G) kb. negyedrészével nőtt, ezen belül a 4G adatforgalom háromszorosára emelkedett — áll a társaság közleményében.

Az ügyfélszám növekedésére ösztönzőleg hatott, hogy a Magyar Telekom 2014 októberében egyik napról a másikra 73 százalékra emelte a 4G kültéri – lakosságra vetített – országos lefedettségét, amely azóta már a 80 százalékot közelíti. Ezzel egyidejűleg  az elérhető maximumra növelte a 4G mobilnet névleges – díjcsomagtól és készüléktől függő – letöltési sebességét, így akár 150 Mbit/s sebességű mobilnetet kínál ügyfeleinek az ország első és legnagyobb 4G hálózatán.

A 4G szolgáltatás használatához 4G-képes eszközökre is szükség van, ezek kínálata a gyártók innovációs képességének köszönhetően az utóbbi évben jelentősen megnőtt. A Magyar Telekomnál jelenleg közel 70-féle 4G-képes eszközből válogathatnak az ügyfelek, melyekből 43 okostelefon, 15 táblagép, a többi mobilinternet stick és router. A 4G-képes eszközök iránti kereslet növekedését jól mutatja, hogy az előfizetéssel együtt értékesített okostelefonokon belül a 4G-képes készülékek aránya a 2014-es karácsonyi időszakban a szolgáltatónál már elérte a 90 százalékot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Fura világ lesz 30 év múlva IV.

csü jan 29 , 2015
A Kaspersky Lab szakértői a messzi jövőbe tekintenek, és elképzelik, merre fejlődik majd az információtechnológia, hogyan változtatja meg az életünket 2045-ben, harminc év múlva. Okos otthonok Az emberek olyan okos otthonokban laknak majd, ahol a legtöbb kényelmi szolgáltatás automatizáltan fog működni. A házat irányító szoftver gondoskodik majd az energia, a víz, […]