Háromdimenziós technológiával próbálják óvni a Közel-Kelet kincseit

mezopotamia-regeszetHáromdimenziós szkennelést és nyomtatási technológiát alkalmazva készül megóvni a pusztulástól a Közel-Kelet örökségvédelmi helyszíneit az Egyesült Arab Emírségek és az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete (UNESCO). A projekt a tervek szerint 2017-ben nyíló dubaji Jövő Múzeumot építő alapítvány (Dubai Museum of the Future Foundation), az UNESCO és a nagy-britanniai Digitális Régészeti Intézet együttműködésében valósul meg.

A dubaji szervezet háromdimenziós képalkotó eljárással készít egymillió digitális felvételt a kiválasztott örökségvédelmi helyszínekről még az év vége előtt. A módszernek köszönhetően az érintett épületek és helyek esetleges károsodása esetén a szakemberek a legapróbb részletekbe menő pontossággal fogják tudni korrigálni a sérüléseket a háromdimenziós nyomtatási technológia segítségével.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

WheelChallenge: te is segíthetsz jobbá tenni Magyarországot

sze nov 4 , 2015
A Route4U megkönnyítené a mozgáskorlátozottak helyzetét a városi közlekedésben. A magyar társaság által fejlesztett mobil térkép pontosan megmutatja azokat az útvonalakat, amelyek könnyen és akadálymentesen használhatóak kerekesszékkel vagy akár babakocsival. Magyarország akadálymentességének feltérképezéséhez a Route4U útjára indította a WheelChallenge nevet viselő kezdeményezést, amelynek célja, hogy a társadalom összefogásával, járó embereket […]

Friss, ropogós