Három tanács, amellyel növelheted a biztonságod

passwordA kiberbűnözők kitartóak és egyre fejlettebb módszereket alkalmaznak, ennek ellenére a fogyasztók hatékonyan védhetik magukat, ha megfogadják a Symantec szakértőinek javaslatait.

  • Erős jelszó: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felhasználói fiókokban és eszközökön erős és egyedi jelszavakat használjunk. Legalább ilyen fontos a jelszavak rendszeres cseréje (a szakértők szerint legfeljebb három havonta érdemes új jelszót választani). Soha ne használjuk ugyanazt a jelszót több felhasználói fiók esetén.
  • Óvatosság a közösségi médiában: ne kattintson kéretlen levelekben lévő linkekre, vagy a közösségi médián keresztül érkező gyanús hivatkozásokra, különösen akkor ne, ha azok ismeretlen forrásból származnak. A csalók tisztában vannak vele, hogy az emberek nagyobb bizalommal kattintanak az ismerőseiktől származó linkekre, ezért ha egy felhasználói fiókhoz sikeresen hozzáfértek, azon keresztül küldik a további, rosszindulatú kódokat tartalmazó weboldalakra mutató linkeket az áldozat ismerőseinek.
  • Óvatosan a megosztással: ha új hálózati eszközt – például otthoni routert vagy internetre kapcsolódó háztartási gépet – telepít, új alkalmazást tölt le a telefonjára vagy táblagépére, győződjön meg róla, hogy milyen adatokhoz nyújt hozzáférést. A távoli hozzáférési funkciót amikor csak teheti, tiltsa le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.