Három tanács, amellyel növelheted a biztonságod

A kiberbűnözők kitartóak és egyre fejlettebb módszereket alkalmaznak, ennek ellenére a fogyasztók hatékonyan védhetik magukat, ha megfogadják a Symantec szakértőinek javaslatait.

  • Erős jelszó: nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a felhasználói fiókokban és eszközökön erős és egyedi jelszavakat használjunk. Legalább ilyen fontos a jelszavak rendszeres cseréje (a szakértők szerint legfeljebb három havonta érdemes új jelszót választani). Soha ne használjuk ugyanazt a jelszót több felhasználói fiók esetén.
  • Óvatosság a közösségi médiában: ne kattintson kéretlen levelekben lévő linkekre, vagy a közösségi médián keresztül érkező gyanús hivatkozásokra, különösen akkor ne, ha azok ismeretlen forrásból származnak. A csalók tisztában vannak vele, hogy az emberek nagyobb bizalommal kattintanak az ismerőseiktől származó linkekre, ezért ha egy felhasználói fiókhoz sikeresen hozzáfértek, azon keresztül küldik a további, rosszindulatú kódokat tartalmazó weboldalakra mutató linkeket az áldozat ismerőseinek.
  • Óvatosan a megosztással: ha új hálózati eszközt – például otthoni routert vagy internetre kapcsolódó háztartási gépet – telepít, új alkalmazást tölt le a telefonjára vagy táblagépére, győződjön meg róla, hogy milyen adatokhoz nyújt hozzáférést. A távoli hozzáférési funkciót amikor csak teheti, tiltsa le.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Elfogták a metszőollós mobiltolvajt

vas ápr 19 , 2015
Befejezte a rendőrség a nyomozást azzal a férfival szemben, aki az egyik miskolci áruházból egy metszőolló segítségével tulajdonított el mobiltelefonokat. A nyomozás adatai szerint a sátoraljaújhelyi gyanúsított 2014 októberében Miskolcon, az Avasi-lakótelep egyik áruházából összesen két alkalommal három mobiltelefont tulajdonított el oly módon, hogy a nála lévő metszőollóval a készülékek […]
bilincs

Friss, ropogós