Három pixel egy forint: olcsónak tűnik az LG 8K-s tévéje, pedig nem az

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban található MediaMarkt áruházban bárki megcsodálhat egy LG 8K OLED televíziót, az LG OLED88ZX9LA modellt. Mi több, akár meg is vásárolhatja.

Az LG eddigi legnagyobb OLED televízióját a tökéletes fekete, a valósághű színek és a végtelen kontrasztarány jellemzi — legalábbis a gyártó szerint. Míg egy 4K kijelző 3840×2160, egy 8K televízió 7680×4320, azaz több mint 33 millió képpontból áll. A pixelmennyiség azonban nem az egyedüli ismérve a minőségi kijelzőnek: a Nemzetközi Kijelző-mérésügyi Bizottság (ICDM) által meghatározott úgynevezett kontrasztmoduláció százalékos értéke pontosan és számszerűen írja le a szomszédos pixelek megkülönböztethetőségének mértékét. Ahhoz, hogy egy kijelző 8K UHD minősítésű lehessen, a legalább 33 millió aktív képpont mellett a kontrasztmoduláció értékének el kell érnie az ötven százalékot. Az LG 8K OLED modellek CM-értéke a 90 százalékos sávba esik, amellyel az LG televíziói kiérdemelték a Real 8K megnevezést.

A televízióba épített harmadik generációs α (Alpha) 9 mesterségesintelligencia-processzor mélytanulási algoritmust használ, amely a képernyőn megjelenő tartalmat automatikusan elemzi, majd a lehető legmagasabb képminőségre skálázza fel. A processzor ráadásul a környezetünk elemzése nyomán képes beállítani a kijelző ideális fényerejét is. Az LG 88ZX a hangzás terén is klassz, ugyanis képes a kétcsatornás hangot virtuális 5.1-es térhangzássá alakítani. A mesterséges intelligenciával a tévé a filmeknél erőteljesebb hanghatásokat, a zenénél mélyebb basszust, sportközvetítések esetén pedig tisztább beszédhangokat képes megszólaltatni. A valódi házimozi-élményért a készülék az úgynevezett Filmmaker mode funckiót is megkapta, melynek köszönhetően a néző pontosan úgy láthatja a jeleneteket, ahogyan azt a készítők eredetileg elképzelték.

Az LG OLED88ZX9LA tévét a Mammut Bevásárló- és Szórakoztatóközpontban található MediaMarkt áruházban próbálhatják ki és vásárolhatják meg, egy híján 11 millió forintért. megrendelhető online is a készülék, amit “nagyvonalúan” 890 forintért szállítanak házhoz.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Hihetetlen: kutatás kellett annak megállapítására, hogy a vészhelyzet alatt jelentősen nőtt a mobilapplikáción befizetett csekkek száma

ked jún 23 , 2020
Kétszer annyi csekket fizettek be egy hónap alatt az iCsekk mobilapplikáción keresztül tavasszal, mint a koronavírus-járvány előtti téli hónapokban – közölte a Magyar Posta a megrendelésére májusban készült reprezentatív felmérés megállapítását. A posta kiemelte, hogy a magyarok negyven százaléka hetente intéz online ügyet mobiltelefonján, az iCsekk alkalmazást a legjobban a […]
Sárga csekk befizetés mobillal

És még ez is...