Három cég licitálhat az ősszel meghirdetett frekvenciaértékesítésen

licitA 900 megahertzes (MHz), valamint az 1800 MHz-es frekvenciasávok frekvenciahasználati jogosultságai tárgyában kiírt árverési eljárásban a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) árverési nyilvántartásba vette a Magyar Telekomot, a Telenort és a Vodafone-t december 17-én. Az eljárás a licitálással folytatódhat, várhatóan a jövő év elején – közölte az NMHH Kommunikációs Igazgatósága. A frekvenciasávok árverésére november 10-én ez a három mobilszolgáltató nyújtott be jelentkezést. Az alaki érvényességi vizsgálat eredménye alapján december 17-én az NMHH mindhárom jelentkezőt árverési nyilvántartásba vette. Az “éles” licitálást egy próbaárverés előzi majd meg, amelyekre várhatóan a jövő év elején kerülhet sor. A 900 és 1800 MHz-es frekvenciákon jelenleg is szolgáltatást nyújtó mobilszolgáltatók most értékesítésre kerülő frekvenciahasználati jogosultsága 2022. április 7-én és 8-án jár le. Az értékesítésen szerzett jogosultságok ettől az időponttól számított tizenöt évig, 2037. április 9-ig lesznek érvényesek, és egyszer öt évvel meghosszabbíthatók.

A Fővárosi Törvényszék november elején elutasította a DIGI Communications N.V. keresetét, melyben a cég jogszerűtlennek vélte az NMHH kizáró határozatát az 5G-s frekvenciák értékesítési eljárásából. A bíróság megállapította, hogy az NMHH jogszerű és helytálló jogértelmezéssel megalapozott döntést hozott az ügyben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Jönnek a személyre szabott zsarolóvírusok, tényleg csúnya jövő vár ránk I.

szo dec 19 , 2020
Jövőre agresszívabb és okosabb kibertámadások várnak ránk. A kártevők folyamatos átalakításával a bűnözők még pontosabb, személyre szabott támadásokat indíthatnak. A G DATA előrejelzése szerint a vállalatoknak és a magánszemélyeknek is összetettebb számítógépes támadásokkal kell szembenézniük 2021-ben. Mára a kártevők fejlesztése és a kártevők felhasználása elvált egymástól. A legtöbb kiberbűnöző-csoport már […]
hacker