Site icon mínuszos.hu

Harmadik országba telefonálni külföldről: roaming akadémia

bikini-telefonItt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít.

11. Ha külföldről egy harmadik országba (nem Magyarországra) szeretnénk telefonálni, akkor milyen költségekkel kell számolnunk?
Amennyiben Európai Unió tagállamában illetve Izlandon, Norvégiában, Lichtensteinben tartózkodunk és ezekbe az országokba kezdeményezünk hívást, üzenetküldést vagy ezekből az országokból fogadunk hívást, akkor az Európai Unió területén maximalizált romaing díjakkal (euró-tarifa) kell számolnunk (így például ugyanannyiba kerülhet Ausztriából hazatelefonálni, mint Németországba). A szolgáltatók azonban ettől a főszabálytól egyes tarifacsomagjaikban eltérhetnek, ezért érdemes utazás előtt felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval abból a célból, hogy a tarifacsomagunkra vonatkozó díjat pontosan megismerhessük. Amennyiben azonban a fenti országokon kívüli irányba (pl.: USA) kezdeményezünk hívást, úgy az euró-tarifa nem érvényes és jóval magasabb összegekkel kell számolnunk – a pontos díjakról a szolgáltatónknál tudunk tájékozódni.

Exit mobile version