Harmadik országba telefonálni külföldről: roaming akadémia

bikini-telefonItt a nyár, rengetegen utaznak, roamingolnak. Az aktualitásra tekintettel, egyben a korábbi évek tapasztalataira támaszkodva, a roaminggal kérdéskörében történő jobb eligazodás érdekében a Média-és Hírközlési Biztos az alábbi néhány tanáccsal segít.

11. Ha külföldről egy harmadik országba (nem Magyarországra) szeretnénk telefonálni, akkor milyen költségekkel kell számolnunk?
Amennyiben Európai Unió tagállamában illetve Izlandon, Norvégiában, Lichtensteinben tartózkodunk és ezekbe az országokba kezdeményezünk hívást, üzenetküldést vagy ezekből az országokból fogadunk hívást, akkor az Európai Unió területén maximalizált romaing díjakkal (euró-tarifa) kell számolnunk (így például ugyanannyiba kerülhet Ausztriából hazatelefonálni, mint Németországba). A szolgáltatók azonban ettől a főszabálytól egyes tarifacsomagjaikban eltérhetnek, ezért érdemes utazás előtt felvenni a kapcsolatot a szolgáltatóval abból a célból, hogy a tarifacsomagunkra vonatkozó díjat pontosan megismerhessük. Amennyiben azonban a fenti országokon kívüli irányba (pl.: USA) kezdeményezünk hívást, úgy az euró-tarifa nem érvényes és jóval magasabb összegekkel kell számolnunk – a pontos díjakról a szolgáltatónknál tudunk tájékozódni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem kibertámadás okozta a New York-i tőzsde és a United Airlines leállását

pén júl 10 , 2015
Nincs jele annak, hogy kibertámadások állnának az Egyesült Államokban szerdán történt jelentős rendszerleállások mögött, amelyek a New York-i értéktőzsdét és a United Airlines légitársaságot érintették – közölte az amerikai belbiztonsági minisztérium. A United Airlines gépei szerdán reggel több mint egy órán át nem tudtak felszállni a vállalat informatikai rendszereinek leállása […]
hoppá csodálkozik