Hamarosan 3D-ben szkennelheti be arcunkat az okostelefonunk

Darth-VaderAz egyre vékonyabb és egyre nagyobb teljesítményű okostelefonok között egy-egy érdekes szolgáltatással tűnhetnek ki a gyártók csúcsmodelljei a versenytársaik közül. A sokoldalúan felhasználható 3D szkennelés egy ilyen megkülönböztető jegy lehet – derült ki a tizedik Telenor Okostelefon Akadémián. Ma már pofonegyszerűen, komoly filmes felszerelések nélkül megoldható, hogy saját magunk váljunk egy videojáték virtuális hősévé. Horváth Richárd, az Intel Magyarország szakembere a cég egyik új fejlesztését, a térérzékelős RealSense kamerát mutatta be működés közben az Okostelefon Akadémián.

Az Intel RealSense kamera jóval több egy hagyományos webkameránál, egy perc alatt képes beszkennelni egy arcot, amely aztán feltűnhet akár játékban például a Csillagok háborújának főgonosza vagy akár az egyik szellemirtó karakterének fejének a helyén is, de a szkennelt objektum akár 3D nyomtatáshoz is felhasználható. A kamera képes lemérni a szobában lévő bútorok nagyságát, a cipőnk méretét, és csalhatatlanul felismerni tulajdonosának arcát is. „Már laptopokban és táblagépekben is elérhető a technológia, és ha a fejlesztések ilyen ütemben folytatódnak, hamarosan az okostelefonunk részévé válhat” – mondta el a szakember.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Next Post

Nem fosztogat, hanem osztogat a Magyar Telekom

csü nov 26 , 2015
Megsütik és megosztják mindenkivel – ezúttal nem csak virtuálisan – a magyar internet legtöbbször megosztott süteményreceptjét egy különleges akció ötletgazdái. A Magyar Telekom a recept digitális megosztásával azonos számú, összesen 100 ezer adag süteményt készít el és oszt ki Budapesten november 25-én — áll a társaság közleményében. A négy helyszínen […]

Friss, ropogós