Hallgatói dolgozatokat díjazott az NMHH

Karas Monika, az NMHH elnökeA virtuális világot vizsgáló hallgatói dolgozatokat díjazott a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte a hatóság.

Az NMHH Médiatanácsának Médiatudományi Intézete 2012 óta kétévente ír ki pályázatot média- és hírközlési témájú tudományos diákköri (tdk-) dolgozatok ösztönzésére. Az intézet legfrissebb pályázatára tavaly december 1-ig jelentkezhetett minden olyan hallgató, aki intézményében média- és hírközlési joggal foglalkozó tdk-dolgozatával indulhatott a idei Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) állam- és jogtudományi szekciójában. A díjazásnak azonban nem volt feltétele, hogy a munka bejusson az OTDK-ra. Az NMHH kilenc egyetemi hallgató tudományos diákköri dolgozatát díjazta idén. A hétfői online díjátadón Karas Monika, az NMHH elnöke a kommunikációs igazgatóság tájékoztatása szerint kiemelte a dolgozatok aktuális kérdések iránti érzékenységét, a hallgatók bátor és felelős problémafelvetéseit. A dolgozatok között hangsúlyosan szerepeltek a közösségimédia-szabályozással, az online személyiségi jogokkal, a szólásszabadsággal és a félretájékoztatással kapcsolatos témák. „Mindezek közös nevezője a szabadság és a felelősség kérdése, amelyet minden nemzedéknek új körülmények között kell megválaszolni. A szabadság törékeny, a felelősség súlyos. Mégis újra és újra meg kell találni a kettő egyensúlyát” – mondta Karas, aki szerint dolgozataikban a díjazott hallgatók is ezt az egyensúlyt keresik.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Next Post

Toshiba - Partizan együttműködés

pén ápr 2 , 2021
A videomegfigyelő és beléptető rendszerek gyártásával foglalkozó Partizan Security s.r.o. bejelentette partneri együttműködését a Toshiba Electronics Europe GmbH-val. Mostantól a Partizan Security termékeiben a Toshiba kifejezetten videomegfigyelő rendszerekhez kifejlesztett merevlemezei zizegnek. A videomegfigyelő tárolók piacának legújabb követelményeit megcélzó Toshiba S300 és S300 Pro sorozatú videomegfigyelő merevlemez szigorú teszteket teljesített a […]
Partizan Security

És még ez is...